1. Polen
  2. Mazowieckie
  3. Sokołów Podlaski
  4. Dąbrówka
image

Dąbrówka

Locatie en atmosfeer

De biologische boerderij Dąbrówka ligt in een mooi en rustig dorp Hołowienki. Deze plek is befaamd vanwege de traditionele Poolse gerechten die met eigen biologische producten worden bereid en de eigenaren zijn de trotse winnaars van meerdere prijzen voor hun nalewka z žurawiny, een soort cranberry-likeur, jarzębiak, een soort wodka, tarninówka, een jenever van sleedoorn en verschillende soorten cakes, koekjes en peperkoek. Hier wordt het traditionele product kiełbasa nadbużańska jałowcowa sucha gemaakt, een droge met jeneverbes gerookte worst. Het is een beschermd naamproduct. Op 18,5 hectare grond worden groenten en fruit verbouwd, koeien en varkens gehouden en op het erf scharrelen kippen en eenden.

Faciliteiten en aanbod

Er worden twee kamers aangeboden, die zich in het woonhuis bevinden. Ze delen een badkamer. Er is een kamer voor twee personen en een voor drie personen. Maaltijden worden gezamenlijk met de familie van de gastheer genuttigd. Dit zijn meestal traditionele gerechten, bereidt met biologische producten. Die kunnen ook op de boerderij gekocht worden. Voor de kinderen worden er workshops over biologisch boeren gegeven.

Omgeving en activiteiten

Er is een prachtige fietsroute naar het dorpje Treblinka, waar het voormalige vernietigingskamp is gelegen. In Niewiadoma en in Nur Kolonia kunt u nog oude middeleeuwse nederzettingen vinden. Voor liefhebbers van oude landhuizen, u kunt ze in deze streek vinden in Kupientyn, Grodzisk, Kurowice en Bachorza en dan nog landhuizen en paleizen in Sokołów Podlaski. Natuurliefhebbers trekken het Bug Landschapspark in. Het kleine stadje Nur heeft zijn eigen bescheiden attracties, zoals het panorama over de rivier Bug, het Heilige Complex van de Transfiguratie Parochiekerk, het oude houten parochiehuis bij de Sint Johannes de Apostelkerk en dan nog een Romeinse nederzetting bij Łęg Nurski.

Algemene informatie

Openingstijden accommodatiehele jaarReserveringNiet noodzakelijk, maar wel gewenst

Gesproken talen

Pools, Engels

Logies

Aantal personen5Aantal kamers2Prijs tweepersoonskamer per nacht€ 240 pzł/60 Prijs is inclusief ontbijt

Maaltijden

Verkoop van eigen productenOntbijtLunch€ 40 pzł/10Diner€ 40-60 pzł/10-12,50Afstand tot supermarkt0,4 kmAfstand tot restaurants7 km

Faciliteiten en activiteiten op locatie

Vuurplaats/barbecue

Fietsverhuur

Buitensportfaciliteiten

Rondleiding over het boerenbedrijf

Meehelpen op boerderij mogelijk

Workshops en cursussen

Faciliteiten en activiteiten in de omgeving (< 15 km)

Fietsverhuur

Gemarkeerde wandelpaden

Paardrijden

Overdekt zwembad

Tennisbaan

Kinderen

Kleine boerderijdieren aanwezig

Kinderstoel

Kinderbed

Speciale doelgroepen

Meewerken op de boerderij (tegen kost en inwoning in overleg) mogelijk

roken op kamers niet toegestaan

Huisdieren zijn niet toegestaan

Landschap in de omgeving

Hoogte boven zeeniveau (in meters)128

Producten van de boerderij

Een fulltime boerderij

Biologische of biodynamische boerderij

Grasland, Tuinbouw, Fruitteelt, Akkerbouw, Veeteelt, Pluimveeteelt

Routebeschrijving

Dichtstbijzijnde stadSokołów PodlaskiDichtstbijzijnde dorpSabnie