1. Nederland
  2. Overijssel
  3. Tubbergen
  4. Landgoed Baasdam
image

Landgoed Baasdam

Locatie en atmosfeer

Het 60 hectare grote landgoed ligt in het hart van Twente. Het landgoed kenmerkt zich door loof- en naaldbossen, een es omgeven door houtwallen en knoteiken, weilanden en landbouwgronden. Rond 1940 is in het bos een park met een grote vijver aangelegd door tuin- en landschapsarchitect Pieter Wattez.

Faciliteiten en aanbod

Op het landgoed worden drie unieke vakantiehuizen verhuurd: de Nieuwe Hoeve, het Zomerhuisje en het Vijverhuisje. Alle huisjes hebben een originele inrichting en een rustige, vrije ligging op eigen terrein. De Nieuwe Hoeve, voor maximaal twaalf personen, staat op de plek van de oude boerderij op het historische erf. Er is een afwasmachine, centrale verwarming en een houtkachel. Er zijn twee badkamers en zes slaapkamers. Om het huis is veel ruimte, doorlopend tot in de boomgaard. Het Zomerhuisje, voor zes personen, ligt aan de rand van het bos met een mooi uitzicht over de weilanden. Het heeft een zitkamer met open haard, een volledig ingerichte keuken en drie slaapkamers. Het Vijverhuisje is geschikt voor vier personen en ligt in het oude landschapspark in het bos, met een prachtig uitzicht op de grote vijver. De grote woonkamer heeft een houtkachel en een ingebouwde keuken. Er zijn twee slaapkamers en een overdekt terras. In verband met de ligging in het natuurgebied zijn hier geen huisdieren toegestaan. De vijver wordt door drie wellen van vers water voorzien.

Omgeving en activiteiten

Naast de rust, ruimte en natuur met prachtige doorkijkjes op het landgoed, zijn er vele wandel- en fietsmogelijkheden in de omgeving. Ontdek de natuur van het Springendal of langs de Dinkel, waar u ook kunt kanovaren. Ook cultuurhistorisch gezien is Twente een boeiend gebied. Bezoek Het Los Hoes in Ootmarsum, de Molen van Bels of het Natuurhistorisch Museum Natura Docet Wonderreyck in Denekamp.

Algemene informatie

Openingstijden accommodatiehele jaarReserveringHele jaar noodzakelijk

Gesproken talen

Duits, Frans, Nederlands, Engels

Vakantiewoning o.b.v. zelfverzorging

Aantal personen22Aantal huisjes/appartementen3Alstublieft eigen bedlinnen meebrengenPrijs kleinste eenheid per week€ 385 per eenheidPrijs grootste eenheid per week€ 1100 per eenheid

Groepsverblijf

Aantal personen12Aantal kamers6Alstublieft eigen bedlinnen meebrengenPrijzen op aanvraag

Maaltijden

Afstand tot supermarkt2 kmAfstand tot restaurants2 km

Faciliteiten en activiteiten op locatie

Vuurplaats/barbecue

Faciliteiten en activiteiten in de omgeving (< 15 km)

Fietsverhuur

Gemarkeerde wandelpaden

Overdekt zwembad

Kinderen

Kinderstoel

Kinderbed

Speciale doelgroepen

roken op kamers niet toegestaan

Huisdieren in overleg toegestaan

Landschap in de omgeving

Hoogte boven zeeniveau (in meters)26

Producten van de boerderij

Kleine, traditionele en ecologische boerderij

Akkerbouw, Bosbouw, Veeteelt

Routebeschrijving

Dichtstbijzijnde stadAlmeloDichtstbijzijnde dorpTubbergen