1. Netherlands
  2. Gelderland
  3. Winterswijk
  4. De Stegge
image

De Stegge

Location and atmosphere

Op het erf van woonboerderij De Stegge liggen drie accommodaties: ’t Radhuisje, een authentieke radschuur, waar vroeger de wagenwielen werden gemaakt. De rietgedekte Hooiberg biedt een sfeervolle plek voor twee personen. De Schoppe (=schuur) is duurzaam verbouwd tot groepsaccommodatie met twee slaapruimtes. De Stegge ligt in een mooi deel van de Gelderse Achterhoek, in het buurtschap Kotten bij Winterswijk. Het kleinschalige landschap wordt gekenmerkt door houtwallen, bossen, kronkelende beekjes en verspreid liggende karakteristieke boerderijen. Op het terrein van twee hectare is een grote biologische moes- en kruidentuin aanwezig. Aarde-Werk De Stegge is een organisatie die zich inzet voor een duurzame wereld.

Facillities

Het Radhuisje heeft een sfeervol, eenvoudig interieur. Op de begane grond een woonkamer met open keuken en een badkamer met douche en toilet. Op de verdieping bevindt zich een slaapkamer met twee eenpersoonsbedden. Een kinderbedje is beschikbaar. In de Hooiberg overnacht u in een hoogslaper voor twee personen onder de rietkap. Buiten is een composttoilet. Om te douchen kunt u gebruik maken van de Schoppe. Dit is een groepsruimte voor vijf tot 20 personen. Een grote keuken is voorzien van alle comfort. Boven zijn twee slaapkamers voor drie en vijf personen, een badkamer en toilet. Groenten en kruiden zijn ter plekke te koop. Gasten die graag de handen uit de mouwen willen steken, kunnen in overleg meewerken in de tuin. Voor kinderen zijn op diverse plekken op het terrein natuurspeelplekken gecreëerd.

Surroundings and activities

Op het eigen terrein kun je zelfstandig de tocht "Ontdek en beleef de natuur" maken met behulp van een rugzakje met alles erin wat je onderweg nodig hebt. In de directe omgeving zijn veel zandpaden die uitnodigen tot het maken van lange wandeltochten. Er is een netwerk van knooppunten voor fietsers en wandelaars. In Kotten zelf is de Borkense Baan, een voormalige spoorweg, die geheel aan de natuur is overgelaten. De Achterhoek is één van de stilste gebieden van Nederland en de nachten zijn in dit deel van het land nog echt donker. De Duitse grens ligt op twee kilometer en Winterswijk op vijf kilometer. Een meertje met strand ligt twee kilometer verderop.

General information

Opening times accommodation07-01 t/m 23-12ReservationNecessary during whole year

Languages spoken

German, French, Dutch, English

Lodging

Number of persons12Number of rooms4Price double room per night€ 25

Selfcatering housingunit

Number of persons12Number of holiday units4Please bring your own bed linenPlease bring your own towelsPrice smallest unit per week€ 175 per personPrice largest unit per week€ 400 per person

Group accommodation

Number of persons12Number of rooms4Please bring your own bed linenPlease bring your own towelsPrice dormitory room per night€ 25 Price double room per night€ 50

Farm camping

Accommodation for rent (such as a cabin, tent, yurt, gypsy wagon, trailer or caravan) etc.Prices on request

Food

Sales of own produceDistance to supermarket2 kmDistance to restaurants2 km

Facilities

Campfire/barbecue

Bicycles for rent

Guided excursions in the surroundings

Tours of the farm

Participation in daily farm-activities possible

Workshops and courses

Facilities and activities in the surroundings (< 15 km)

Bicycles for rent

Marked trails

Guided nature tours

Horseriding

Boatrent

Open-air swimming pool

Indoor swimming pool

Children

Playground

Special target groups

Working on the farm (in exchange for board and lodging) possible

Member of WWOOF (Willing Workers On Organic Farms)

smoking restricted or prohibited

Pets are not allowed

Landscape characteristics

Height above sea level (in meters)43

Farm production

A part-time farm

Organic or biodynamic farm

Horticulture, Fruticulture, Arable farming

Route description

Nearest cityWinterswijkNearest villageOeding (D, 2 km)