1. Italië
  2. Marche
  3. Urbino (Pesaro e Urbino)
  4. Agriturismo Biologico Fosso del Lupo
image

Agriturismo Biologico Fosso del Lupo

Locatie en atmosfeer

Fosso del Lupo ligt in de heuvels van Urbino in de Cesane-streek dat met een weids panorama uitziet tot de Adriatische Zee. Deze biologische boerderij is al meer dan een eeuw oud, maar stond tot 1980 totaal verlaten. Sedertdien hebben Daniele en Olga met hulp van hun familie de hoeve langzamerhand gerestaureerd en zijn ze ook de akkers beginnen te bewerken. De Fosso del Lupo is een beek die de gemeente Isola del Piano scheidt van Urbino.

Faciliteiten en aanbod

Er zijn drie appartementen voor vier tot zes personen. Ze zijn comfortabel, maar eenvoudig ingericht en beschikken over een eigen keuken en op verzoek televisie. U kunt bij de boer ontbijten. Op het terrein vindt u een prachtig aangelegd zwembad, maar er is ook een klein meertje en een speelterrein voor de kinderen. Het nabijgelegen Parco delle Cesane is een mooie natuurgebied voor een wandeling. Er zijn 4 kampeer plekken om een tent op te zetten. Enkele voor de campinggasten worden 5-3 E p.p.p.d. berekend voor het gebruik van het zwembad. De periode 5 juli tot 20 augustus geldt als hoog seizoen.

Omgeving en activiteiten

De omgeving rond de accommodatie wordt de Montefeltro-streek genoemd, naar de adellijke familie die het gebied van Urbino economisch ontwikkelde. Da Montefeltro was een condottiero, een huurling in het leger van de koning van Napels tijdens de Renaissance. Hij betoonde zich echter niet heel trouw en vocht vooral aan de zijde van hen die strategisch en economisch interessante allianties bood. Niet te missen is dan ook een bezoek aan Urbino, een prachtig vestingstadje met een rijke collectie aan kunst, ondergebracht in de Galleria Nazionale delle Marche. Belangrijkste grote stad is Ancona dat bekend is van het Lazzaretto, een vijhoekig gebouw dat model gestaan kan hebben voor het Pentagon. Iets dichterbij ligt Pesaro, de geboortestad van de beroemde componist Rossini. Elk jaar wordt in het centrum een muziekfestival ter ere van hem opgevoerd. Bijzonder natuurschoon vindt u bij de bron van Raffaello en de grotten van Gubbio en Frasassi. Het massief en natuurpark Monte Conero herbergt ook een paar gezellige dorpjes aan de Adriatische kust en is prima te combineren met een dagje strand.

Algemene informatie

Openingstijden accommodatiehele jaarReserveringNoodzakelijk in het hoogseizoen

Gesproken talen

Italiaans, Engels

Logies

Aantal personen8Aantal kamers2Prijzen op aanvraag

Vakantiewoning o.b.v. zelfverzorging

Aantal personen12Aantal huisjes/appartementen3Prijs kleinste eenheid per week€ 500 per eenheidPrijs grootste eenheid per week€ 850 per eenheid

Boerderijcamping

Totaal aantal staanplaatsen4Aantal tentplaatsen4Alleen droogtoilet/composttoiletprijs per persoon€ 8-5Prijs tent per nacht€ 8-5

Maaltijden

Levensmiddelenwinkeltje bij de accommodatieVerkoop van eigen productenOntbijtLunchDiner

Faciliteiten en activiteiten op locatie

Vuurplaats/barbecue

Fietsverhuur

Buitenzwembad

Georganiseerde tochten in de omgeving

Rondleiding over het boerenbedrijf

Faciliteiten en activiteiten in de omgeving (< 15 km)

Fietsverhuur

Gemarkeerde wandelpaden

Natuurwandelingen met gids

Paardrijden

Windsurfen

Zeilen

Boot- of kanoverhuur

Buitenzwembad

Overdekt zwembad

Kuuroord

Tennisbaan

Kinderen

Kleine boerderijdieren aanwezig

Speeltuin

Openlucht kinderbad

Speciale doelgroepen

Meewerken op de boerderij (tegen kost en inwoning in overleg) mogelijk

Aangesloten bij WWOOF (Willing Workers On Organic Farms)

rookvrije accommodatie

Huisdieren in overleg toegestaan

Landschap in de omgeving

Hoogte boven zeeniveau (in meters)300

Producten van de boerderij

Een fulltime boerderij

Biologische of biodynamische boerderij

Grasland, Tuinbouw, Fruitteelt, Akkerbouw

Routebeschrijving

Dichtstbijzijnde stadUrbino (17 km), Pesaro (30 km)Dichtstbijzijnde dorpIsola del Piano