1. Frankrijk
  2. Bourgogne
  3. Sémelay (Nièvre)
  4. La Vie en Rose
image

La Vie en Rose

Locatie en atmosfeer

In het glooiende akkerlandschap rondom Luzy ligt de uit gerecyclede materialen vervaardigde gîte La Vie en Rose. Op het terrein wordt op bescheiden schaal aan biologische tuinbouw gedaan. Er is een moestuin en er staat een kas. We hebben geïnvesteerd in een zogenaamd microstation dat al het afvalwater van keuken, douche en toilet met behulp van een bacterieel proces omzet in schoon water dat geloosd mag worden op open water. We hebben een biologische composthoop voor de moestuin. De bewatering van de moestuin en kas wordt verzorgd door grondwater via een put en pomp en een bassin van 1000 liter. We maken privé zowel als in de te huren gîte gebruik van uitsluitend biologische schoonmaakmiddelen zoals Sonnet en Ecover. We hebben matrassen, lakens en kussens van biologisch katoen. Bij de bouw hebben we zoveel mogelijk gebruikte materialen verwerkt zoals bijvoorbeeld trespaplaten, dat zijn oude reclameborden.

Faciliteiten en aanbod

Recentelijk gebouwde houten gîte met twee slaapkamers, een ruime douche en apart toilet en open keuken plus zitkamer met eet- en schrijftafel. In de kamer is zowel centrale verwarming als een houtkachel aanwezig. Er is wifi beschikbaar. Dekbedden, kussens, lakens en handdoeken zijn aanwezig. In de keuken staat een koffiezetapparaat, een waterkoker en een tweepits elektrische kookplaat. Er zijn pannen, borden, bestek en dergelijke. Het ligt in een ruime boomgaard grenzend aan weiland met ruime uitzichten. De dichtstbijzijnde bakker is in Saint-Honoré-Le Bains (5 km). De dichtstbijzijnde supermarkt is in Luzy (16 km). Wij kunnen er ook voor zorgen dat er etenswaren in huis zijn. Het is mogelijk met ons van het avondeten te genieten. De maaltijden zijn op basis van biologische producten. We koken vegetarisch of met vis. Ontbijt en lunch verzorgen we niet. De ingrediënten kunnen we wel voor u in huis halen.

Omgeving en activiteiten

La Vie en Rose ligt op de zuidoostelijke uitlopers van het middelgebergte Morvan. Het is een dunbevolkt gebied met akkerbouw en veeteelt en maakt deel uit van het Regionaal Natuurpark Morvan. Het werd oorspronkelijk bevolkt door de Keltische stam van de Haedui, die bij de huidige stad Autun hun Oppidum Bibracte hadden boven op de top van de Mont Beuvray. Het was destijds een belangrijke handelsroute en tegenwoordig is het een uitgestrekt openluchtmuseum. Er wordt al circa 150 jaar gewerkt aan opgravingen en reconstructies.

Algemene informatie

Openingstijden accommodatiehele jaarReserveringHele jaar noodzakelijk

Gesproken talen

Nederlands, Engels, Duits, Frans

Vakantiewoning o.b.v. zelfverzorging

Aantal personen4Aantal huisjes/appartementen1Prijs kleinste eenheid per week€ 280 (midweek = 3 nachten), € 395 per week, € 695 per 2 weken per eenheid

Maaltijden

Maaltijden beschikbaarVegetarische, veganistische of biologische maaltijden verkrijgbaarDinerAfstand tot supermarkt15 kmAfstand tot natuurvoedingswinkel44 (Biomorvan in Autun)

Faciliteiten en activiteiten op locatie

internet/wifi

Vuurplaats/barbecue

Faciliteiten en activiteiten in de omgeving (< 15 km)

Gemarkeerde wandelpaden

Windsurfen

Buitenzwembad

Kuuroord

Kinderen

Kinderstoel

Kinderbed

Speciale doelgroepen

roken op kamers niet toegestaan

Huisdieren in overleg toegestaan

Landschap in de omgeving

Hoogte boven zeeniveau (in meters)350

Bos en/of heide, gemengd landbouwgebied

Overwegend landbouwgebied

Producten van de boerderij

Kleine, traditionele en ecologische boerderij

Tuinbouw

Routebeschrijving

Dichtstbijzijnde stadLuzy (15 km), Autun (44 km), Nevers (70 km)Dichtstbijzijnde dorpSaint-Honoré-les-Bains (5 km)