1. France
  2. Lorraine
  3. Rupt-devant-Saint-Mihiel (Meuse)
  4. Ferme Equestre le Rupt (vrm. Ferme Sainte Isidore)
image

Ferme Equestre le Rupt (vrm. Ferme Sainte Isidore)

Location and atmosphere

De biologische boerderij Saint-Isidore ligt op een terrein van 113 hectare, zo’n 44 kilometer ten zuiden van Verdun en aan de flanken van het Parc Naturel Régional de Lorraine. Nellie en Pieter geven een warme, persoonlijke en gezellige ontvangst aan mensen die van eenvoud en natuur houden. Veel gasten komen al meer dan 20 jaar terug op dezelfde plek, vaak met kinderen. De boerenhuizen zijn gebouwd in 1751 en gerenoveerd in 1992 met behoud van het traditionele karakter. Naast het beheer van de camping en de huisjes, houdt Pieter nog een veertigtal kippen. Op Ferme Saint-Isidore vindt u ook de manege en ponyclub Le Rupt. Zie http://www.lerupt.fr.

Facillities

Er zijn twee vakantiehuisjes voor respectievelijk vier en zes personen. Kamperen is ook mogelijk. Het sanitair van de camping is eenvoudig maar de douches werken wel op zonenergie. De camping is in het hoogseizoen erg in trek, maar het is niet mogelijk om te reserveren. Campers staan op een apart veldje. Bij de camping is een vennetje dat gevoed wordt door een bron en hier kunt u heerlijk zwemmen. Kinderen kunnen kennismaken met de paarden en pony’s op de manege en de kippen op boerderij krijgen ook graag wat extra aandacht van hen. In de paardenstallen of weilanden is ook plaats voor uw paard of pony. Graag wel even reserveren.

Surroundings and activities

Via de onverharde bospaden en landwegen ontdekt u het landschap van La Meuse het best. Vanuit de manege worden korte en langere trektochten georganiseerd. Ook de kunstroute Vent-des-Forêts kunt u te paard afleggen. Bezoek ook de charmante kunst- en cultuurstad Bar-le-Duc (22 km). Hier wordt in de zomer het Renaissancefestival gehouden. Verdun is vooral bekend door de gevechten die hier plaatsvonden tijdens de Eerste Wereldoorlog. Er zijn diverse oorlogsmonumenten en forten te bezichtigen.

General information

Opening times accommodationyear roundReservationNecessary during high season

Languages spoken

German, French, Dutch, English

Selfcatering housingunit

Number of persons10Number of holiday units2Please bring your own sleeping bagPrice smallest unit per week€ 220 per unitPrice largest unit per week€ 220 per unit

Farm camping

Accommodation for rent (such as a cabin, tent, yurt, gypsy wagon, trailer or caravan) etc.Total number of pitches25prices per person€ 4Costs for use electricity per day€ 3Prices cabin or bungalow per week€ 220

Food

Distance to supermarket6 kmDistance to restaurants5 km

Facilities

Horseriding

Facilities and activities in the surroundings (< 15 km)

Marked trails

Tennis court

Children

Small live stock for children

Special target groups

(Partially) wheelchair accessible (ramp, doorsteps, stairlift, elevator, etc.)

Pets allowed if agreed upon

Landscape characteristics

Height above sea level (in meters)270

Farm production

A part-time farm

Organic or biodynamic farm

Poultry

Route description

Nearest city44 km au S de VerdunNearest villageRupt-devant-Saint-Mihiel