1. Frankrijk
  2. Aquitaine
  3. Saint-Saud-Lacoussière (Dordogne)
  4. Camping la Bucherie
image

Camping la Bucherie

Locatie en atmosfeer

Camping La Bucherie ligt in de Périgord Vert en maakt deel uit van het Parc Naturel Régional du Périgord-Limousin. U vindt er bossen, heuvels, landerijen en meertjes. Rust, ruimte, gezelligheid en respect voor de natuur zijn de kernbegrippen voor deze plek. Een ideale omgeving voor wandelaars en natuurliefhebbers die wilde orchideeën, de hop of de vuursalamander willen spotten.

Faciliteiten en aanbod

De camping is ruim opgezet en autovrij. Er zijn 48 mooie staanplaatsen van elkaar gescheiden door hoge en lage bomen. Bijzonder zijn de drie luxe houten tipi’s waar u met vier of vijf personen kunt logeren. Er zijn ook vijf bungalowtenten voor 4 à 5 personen, vier safaritenten voor 6 personen een huisje voor 4 personen te huur. Er is een wasmachine en gratis draadloos internet. Het sanitair draait geheel op zonnecollectoren en is aangepast voor rolstoelgebruikers. Omdat het het terrein vrij heuvelachtig is, leent de camping zich echter helaas niet goed voor mensen die afhankelijk zijn van een rolstoel zonder de hulp van anderen. Voor kinderen wordt er van alles georganiseerd. Op de camping is een kleine bistro die dagelijks een menu serveert met 5 keuzes. Ook zijn hier pizza`s en snacks te verkrijgen, die u kunt nuttigen op het terras waar 's avonds ook regelmatig een kampvuur wordt gestookt. Op en om de camping kunt u deelnemen aan allerlei sportieve activiteiten.

Omgeving en activiteiten

Op ongeveer een kilometer van de camping ligt het Grande Etang, een mooi zwemmeer met zandstrand, ligweide en een speeltuin. Ook iets verder weg liggen nog verschillende meren. Camping La Bucherie ligt centraal tussen de steden Périgueux (55 km), Limoges (65 km) en Angoulême (50 km). In deze steden zijn in de zomer veel festivals en straatfeesten. Verder kunt u iedere dag wel ergens in de omgeving een markt bezoeken met allerlei regionale producten als truffels, wijn en kazen.

Algemene informatie

Openingstijden accommodatiehele jaarOpeningstijden camping31-04 t/m 31-10

Gesproken talen

Duits, Frans, Nederlands, Engels

Vakantiewoning o.b.v. zelfverzorging

Aantal personen4-5Aantal huisjes/appartementen1Prijs kleinste eenheid per week€ 375-500 per eenheid

Gewone camping

Accommodatie te huur (blokhut, tent, yurt, ger, pipowagen, woonwagen of caravan)Totaal aantal staanplaatsen37Aantal tentplaatsen37prijs per persoon€ 4,50Prijs tent per nacht€ 6,50Kosten van gebruik elektriciteit per dag€ 3,50Huurprijs caravan per week€ 400Prijs blokhut of bungalow per week€ 425-625

Maaltijden

Eigen restaurant/kantineLevensmiddelenwinkeltje bij de accommodatieVerkoop van eigen productenAfstand tot supermarkt3 kmAfstand tot restaurants1 km

Faciliteiten en activiteiten op locatie

internet/wifi

Fietsverhuur

Paardrijden

Buitensportfaciliteiten

Faciliteiten en activiteiten in de omgeving (< 15 km)

Fietsverhuur

Natuurwandelingen met gids

Paardrijden

Buitenzwembad

Overdekt zwembad

Tennisbaan

Kinderen

Kleine boerderijdieren aanwezig

Speeltuin

Kinderstoel

Kinderbed

Speciale doelgroepen

(Deels) toegankelijk met rolstoel (rolstoelopgang, aangepaste drempels, traplift, etc.)

Voorzieningen voor rolstoelgebruikers (toilet, douche, badkamer, keuken, etc.)

Huisdieren toegestaan

Landschap in de omgeving

Hoogte boven zeeniveau (in meters)300

Routebeschrijving

Dichtstbijzijnde stadNontron (19 km)Dichtstbijzijnde dorpSaint-Saud-Lacoussière (5 km)