1. Spanje
  2. Murcia
  3. Bullas (Murcia)
  4. Centro de Agroecología y Medio Ambiente de Murcia
image

Centro de Agroecología y Medio Ambiente de Murcia

Locatie en atmosfeer

CEAMA verhuurt vier bioklimatologisch gereguleerde studio’s die geschikt zijn voor twee tot vier personen. De oppervlakte van de studio’s is ongeveer 60 m2. Ze zijn gelegen in een grote thematische proeftuin met verschillende gewassen ten zuiden van de stad Bullas in het westen van de autonome regio Murcia. Op CEAMA wordt onderzoek gedaan op het gebied van landelijke cultuur en biologische landbouw. Op de campus worden op biologische wijze inheemse en lokale gewassen verbouwd en er wordt gewerkt aan het behoud van biodiversiteit, terugzaai-programma’s en zaadveredeling. Er wordt naar oplossingen gezocht voor belangrijke problemen waar biologische boeren mee te kampen hebben. U kunt er groenten, fruit en kruiden kopen.

Faciliteiten en aanbod

Logeren in CEAMA is een unieke ervaring: u geniet van het comfort dat de studio’s u verschaffen en kunt tegelijkertijd betrokken zijn bij allerlei activiteiten op het gebied van natuur en milieu. De filosofie er achter is prachtig verwoord in het volgende Griekse gezegde: “Een maatschappij gedijt het best als mensen bomen planten, waarvan ze nu al weten dat ze ooit van de schaduw ervan zullen genieten”. Het centrum heeft sinds haar oprichting in 2007 al diverse prijzen in de wacht gesleept voor duurzame en innovatieve architectuur, biologische landbouw en milieubescherming. U kunt er aan diverse workshops, trainingen, lezingen en seminars deelnemen. De studio’s liggen aan de rand van een pijnboombos en liggen ingebed in de heuvels. Ze beschikken over slaapkamers, een woonkamer met keuken, zijn verwarmd met open haard en buiten liggen terrassen. Er is een uitgebreid bedieningspaneel om licht, lucht, vochtgehalte en dergelijke te reguleren.

Omgeving en activiteiten

Bullas ligt in het noordwesten van Murcia in een tamelijk groene omgeving met heuvels, bossen en landerijen. Het is een prima gebied om te gaan wandelen, fietsen of paardrijden. Het CEAMA organiseert tochten in de omgeving of kan natuurgidsen voor u regelen. Bullas ligt aan een Via Verde, een in onbruik geraakte spoorlijn waarover u prima kunt fietsen en wandelen. De route is 90 kilometer lang en loopt naar het noordwesten langs uitgestrekte landbouwgebieden langzaam stijgend via Cehegin en Caravaca de la Cruz de bergen in. Samen met plaatsen als Mula en Moratalla vertegenwoordigen zij ook het belangrijkste cultuurhistorisch erfgoed van deze regio. U kunt er heerlijk ronddwalen, lekker eten en genieten van de mensen.

Algemene informatie

Openingstijden accommodatiehele jaar

Gesproken talen

Duits, Spaans, Frans, Engels

Vakantiewoning o.b.v. zelfverzorging

Aantal personen8-16Aantal huisjes/appartementen4Prijs kleinste eenheid per week€ 540 (€ 90-120 per nacht) per eenheid

Maaltijden

Verkoop van eigen productenAfstand tot supermarkt1 kmAfstand tot restaurants1 km

Faciliteiten en activiteiten op locatie

Fietsverhuur

Buitensportfaciliteiten

Georganiseerde tochten in de omgeving

Rondleiding over het boerenbedrijf

Workshops en cursussen

Faciliteiten en activiteiten in de omgeving (< 15 km)

Fietsverhuur

Gemarkeerde wandelpaden

Natuurwandelingen met gids

Paardrijden

Speciale doelgroepen

roken op kamers niet toegestaan

Huisdieren in overleg toegestaan

Landschap in de omgeving

Bos en/of heide, gemengd landbouwgebied

Bergachtig tot alpien terrein

Producten van de boerderij

Een fulltime boerderij

Biologische of biodynamische boerderij

Tuinbouw, Fruitteelt, Wijnbouw en/of olijfteelt, Akkerbouw

Routebeschrijving

Dichtstbijzijnde stadBullas (1 km)
Dichtstbijzijnde dorp