1. Spanje
  2. Castilla-la Mancha
  3. Elche de la Sierra (Albacete)
  4. Eco Dome Camping Otro Mundo
image

Eco Dome Camping Otro Mundo

Locatie en atmosfeer

Otro Mundo ligt in de Sierra de Segura, dat met het Andalusische Sierra de Cazorla het grootste aaneengesloten beschermde natuurgebied van Spanje is. Ze worden ook wel de longen van Spanje genoemd. Het is er opvallend groen en waterrijk. Hier leven vossen, wilde katten, steenmarters, bunzingen, otters, berggeiten, herten, wilde zwijnen en enkele soorten die alleen hier voorkomen. Op de plek van Otro Mundo werd vroeger landbouw bedreven, waarvan de eeuwenoude terrassen en stapelmuurtjes getuigen. Ruben en Lotte zijn hier neergestreken met het idee om zoveel mogelijk zelfvoorzienend te leven. Met hun biologische moestuin, zonnepanelen, ecotoiletten, gebruik van ecologische zeep en gebruik van de eigen waterbron proberen zij hun ecologische voetafdruk te minimaliseren.

Faciliteiten en aanbod

Otro Mundo bestaat uit twee zogenaamde domes. De inrichting is retro-chic met meubels uit de jaren ’50-’70. Ze staan beide op een privé-plek met stoelen, tafel en hangmat. De dome La Viña is geschikt om met kinderen te verblijven omdat er veel ruimte is om te spelen. Hij is geschikt voor vier à vijf personen. La Terrera ligt afgezonderd en is geschikt voor twee personen. Beide domes hebben een eigen composttoilet en een douche op zonne-energie. Ze zijn licht en luchtig, hebben zeer comfortabele tweepersoonsbedden en gemakkelijke stoelen. Er mag een tent voor maximaal twee personen bijgeplaatst worden. In de gemeenschappelijke ruimte bevindt zich de keuken met koelkast, oven en keukengerei, zijn er spelletjes, vindt u gidsen en kaarten en een boeiende bibliotheek en kunt u andere gasten ontmoeten. U kunt seizoensgebonden groenten en fruit uit de moestuin kopen. Elke dag is er een ontbijt verkrijgbaar en op zaterdag en woensdag wordt er vegetarisch of veganistisch gekookt. Ontbijt en diner moet u reserveren. Er wordt zoveel mogelijk gebruik gemaakt van biologische ingrediënten, lokale - en fairtrade producten. Kijk ook op http://www.facebook.com/otromundoinspain voor de laatste nieuwsfeiten.

Omgeving en activiteiten

De Sierra de Segura herbergt een aantal mooie stadjes en dorpjes. Op een half uur rijden van Otro Mundo ligt Elche de la Sierra, met winkels, bakkerijtje en op donderdag een mooie markt bij het historische stadsplein. Op een uur rijden ligt Yeste met een prachtig kasteel en mooie straatjes. De tocht hierheen biedt adembenemende uitzichten, onder andere op een azuurblauw stuwmeer. In Ayna zijn prehistorische grotschilderingen. Op Otro Mundo geven ze u graag meer tips.

Algemene informatie

Openingstijden accommodatie14-05 t/m 08-10ReserveringHele jaar noodzakelijk

Gesproken talen

Duits, Spaans, Nederlands, Engels

Vakantiewoning o.b.v. zelfverzorging

Aantal personen6-7Aantal huisjes/appartementen2Prijs kleinste eenheid per week€ 490 per eenheidPrijs grootste eenheid per week€ 665 per eenheid

Maaltijden

Verkoop van eigen productenOntbijtDinerAfstand tot supermarkt14 kmAfstand tot restaurants14 km

Faciliteiten en activiteiten op locatie

Buitensportfaciliteiten

Georganiseerde tochten in de omgeving

Rondleiding over het boerenbedrijf

Faciliteiten en activiteiten in de omgeving (< 15 km)

Fietsverhuur

Gemarkeerde wandelpaden

Natuurwandelingen met gids

Paardrijden

Buitenzwembad

Kuuroord

Tennisbaan

Kinderen

Speeltuin

Kinderstoel

Kinderbed

Speciale doelgroepen

Huisdieren toegestaan

Landschap in de omgeving

Hoogte boven zeeniveau (in meters)950

Bos en/of heide, gemengd landbouwgebied

Bergachtig tot alpien terrein

Poel, ven, meer

Producten van de boerderij

Een deeltijd-boerderij

Boerderij werkend volgens IFOAM-principes

Fruitteelt, Akkerbouw

Routebeschrijving

Dichtstbijzijnde stadElche de la SierraDichtstbijzijnde dorpFuente del Táif