1. Estland
  2. Kaarma (Saaremaa)
  3. Jurna
image

Jurna

Locatie en atmosfeer

De accommodatie ligt op het eiland Saaremaa. Deze oorspronkelijke dorsschuur is gebouwd in de negentiende eeuw en nu fraai gerestaureerd.

Faciliteiten en aanbod

Er zijn vijf tweepersoonskamers , twee eenpersoonskamers en een suite van 50 m2 voor een gezin te huur. Extra bedden aanwezig. Ook is er een vakantiewoning voor vier tot zes personen op basis van Bed & Breakfast te huur. Op verzoek kan lunch en diner verzorgd worden. De eigenaren organiseren allerlei excursies, zelfs een boottocht over zee is mogelijk. Buiten is er een kampvuurplaats en kunt u picknicken, binnen is een grote eetzaal. Paardrijden kunt u bij de buren.

Omgeving en activiteiten

Windmolens zijn het symbool van het eiland. Rond 1850 stonden er op Saaremaa nog 800 werkende molens. In Angla kunt u nog vijf overgebleven windmolens bewonderen. Kuressaare is de hoofdstad van het eiland (15000 inwoners) en er bevindt zich een goed bewaard middeleeuws kasteel (volgens sommigen het mooiste van heel Estland). Het stadhuis van Kuressaare dateert uit 1654. De straat Kauba is interessant omdat de gehele architectonische geschiedenis van de stad erin terug te vinden is. Het schiereiland Sorve heeft veel geleden onder de tweede wereldoorlog en de Russische bezetting. De gevolgen van deze tragedies zijn hier en daar als sporen in het landschap zichtbaar gebleven.

Algemene informatie

Openingstijden accommodatiehele jaarReserveringHele jaar noodzakelijk

Gesproken talen

Ests, Fins, Engels

Logies

Aantal personen26Aantal kamers9Prijs eenpersoonskamer per nacht25Prijs tweepersoonskamer per nacht€ 45 per kamerPrijs is inclusief ontbijt

Maaltijden

OntbijtLunch€ 90Diner

Faciliteiten en activiteiten op locatie

Vuurplaats/barbecue

Sauna/Turks bad

Georganiseerde tochten in de omgeving

Faciliteiten en activiteiten in de omgeving (< 15 km)

Paardrijden

Boot- of kanoverhuur

Speciale doelgroepen

Huisdieren in overleg toegestaan

Landschap in de omgeving

Producten van de boerderij

Een fulltime boerderij

Biologische of biodynamische boerderij

Routebeschrijving

Dichtstbijzijnde stadKuressaareDichtstbijzijnde dorpUpa