1. Denemarken
  2. Nibe (Aalborg, Nordjylland)
  3. Springbakgaard
image

Springbakgaard

Locatie en atmosfeer

Jens en Nan Sigsgaard zijn in 2006 naar Springbakgaard verhuisd. Jens komt uit de streek Himmerland en werkt als zoöloog in de dierentuin van Aalborg. Samen met zijn vrouw Nan werken zij in hun vrije tijd op de boerenhoeve. Nan komt uit Engeland, is ook zoöloog, verzorgt de bed en breakfast en de kinderen. Springbakgaard is sinds 2008 een biologisch boerenbedrijf waar circa 35 edelherten worden gehouden. Het vlees is te koop. Daarnaast hebben Jens en Nan nog een IJslander en een aantal Shetlandpony's, schapen en katten. De karakteristieke Noord-Jutlandse boerderij met strodaken is om een binnenplaats gebouwd. Het oudste gedeelte dateert uit 1777. Ze hebben 17 hectare grond, waarvan drie op een eiland in het Limfjord.

Faciliteiten en aanbod

Nan en Jens verhuren twee vakantiewoningen in een voormalige schuur met uitzicht op het Limfjord. De Vognporten, de voormalige wagenschuur (50m2) is geschikt voor twee à vier personen. Op de begane grond is de keuken, badkamer en eetkamer met uitzicht op de binnenplaats. Op de eerste etage is een kleine kamer (2p) met uitzicht op de tuin, het bos en het Limfjord, en een slaapkamer met tweepersoonsbed of twee aparte bedden en plaats voor een kinderbedje. Svinestien, de voormalige varkenstal (70 m2) biedt onderdak aan vier tot zes personen. Op de begane grond treft u de keuken en eetkamer met uitzicht op de binnenplaats, een slaapkamer met twee bedden en een badkamer. Op de eerste etage ligt de grote slaapkamer met vier slaapplaatsen en plek voor een kinderbedje. Er is uitzicht op het bos, het ruiterpad en de zonsondergang. U mag uw paard meenemen. Zij kunnen in het hooihotel overnachten (100 DKK per nacht).

Omgeving en activiteiten

Het bos rondom de boerderij is de leefomgeving voor vossen, reeën, edelherten en vele soorten vogels. Het eiland is het noordelijkste vogelreservaat voor lepelaars. Ten noorden van de boerderij ligt het Limfjord waar u kunt zwemmen, zeilen en wandel- en fietsroutes beginnen. Vanaf Nibe is het tien minuten rijden naar het heuvelachtige moeraslandschap Himmerland, waar u prachtige wandelingen kunt maken. Nibe is een charmant, oud provinciestadje met strand, brouwerij, plezierjachthaven en een breed aanbod van winkels, supermarkten, restaurants en cafés. Aalborg kent vele culturele bezienswaardigheden en recreatieve voorzieningen zoals Aalborg Zoo, Karolinelund Tivoli en het Noord-Jutlandse Kunstmuseum. Verder vindt u in de omgeving: het Sebbersundstrand met speeltuin (3 km), het dorpje Barmer, de Sebber Golf Club (3 km) en het Rønbjerg vakantiecentrum met tropisch binnenbad. Het Noordzeestrand ligt op 40 kilometer en de stranden van het Kattengat op 60 kilometer.

Algemene informatie

Openingstijden accommodatiehele jaarReserveringHele jaar noodzakelijk

Gesproken talen

Engels, Deens

Vakantiewoning o.b.v. zelfverzorging

Aantal personen2-6Aantal huisjes/appartementen2Prijs kleinste eenheid per weekper nacht o.b.v. 2p: 600-800 DKK per eenheid

Maaltijden

Verkoop van eigen productenOntbijt50-75 DKKAfstand tot supermarkt1,5 kmAfstand tot natuurvoedingswinkel10 kmAfstand tot restaurants10 km

Faciliteiten en activiteiten op locatie

internet/wifi

Vuurplaats/barbecue

Paardrijden

Buitensportfaciliteiten

Gedetailleerde informatie over de omgeving

Faciliteiten en activiteiten in de omgeving (< 15 km)

Gemarkeerde fietsroutes

Gemarkeerde wandelpaden

Paardrijden

Zeilen

Kinderen

Kleine boerderijdieren aanwezig

Kinderstoel

Kinderbed

Speciale doelgroepen

rookvrije accommodatie

Huisdieren zijn niet toegestaan

Landschap in de omgeving

Hoogte boven zeeniveau (in meters)33

Bos en/of heide, gemengd landbouwgebied

Heuvelachtig terrein

Producten van de boerderij

Een deeltijd-boerderij

Biologische of biodynamische boerderij

Grasland

Routebeschrijving

Dichtstbijzijnde stadAalborg (30 km)Dichtstbijzijnde dorpBarmer (1,5 km), Nibe (9 km)