1. Denemarken
  2. Stouby (Hedensted, Midtjylland)
  3. Rosenvold Strand Camping
image

Rosenvold Strand Camping

Locatie en atmosfeer

Rosenvold Strand Camping ligt prachtig aan het Vejlefjord. Duurzaamheid en zorg voor de natuur staan hoog in ons vaandel. De camping en de jachthaven kopen hun water van het Stouby waterleidingbedrijf. Het water in ons nieuwe toiletgebouw wordt met zonnepanelen verwarmd. Onze douches en wastafels zijn voorzien van waterbesparende kranen. We gebruiken biologisch afbreekbare schoonmaakmiddelen en willen graag dat onze gasten dat ook doen. Het toiletpapier is milieuvriendelijk. Ons afval wordt in zes categorieën gescheiden: batterijen, glas, karton en papier, plantaardig afval, tuinafval en gras. We betrekken groene energie van onze energieleverancier en gebruiken zo min mogelijk straatverlichting, zodat u optimaal kunt genieten van de heldere nachthemel en de kleuren van de ondergaande zon boven het fjord. We hebben energiebesparende lampen en zuinige koelkasten in onze hutten. Wij vragen u om zo min mogelijk op het kampeerterrein te rijden en een maximale snelheid van 15 km per uur aan te houden.

Faciliteiten en aanbod

Rosenvold heeft twee tentvelden: de ene ligt op het westen en biedt direct toegang tot het strand, ideaal voor vroege zwemmers. Op het andere veld kunt u vooral in de vroege ochtenduren wilde dieren tegenkomen. Hier kunnen ook grotere tenten staan voor groepen.We hebben niet afgebakende staanplaatsen. Verder verhuren wij drie hutten en vijf caravans. Er is een heerlijk zandstrand waar u kunt ontspannen en genieten van de omgeving. Op het strand is een plek waar een kampvuur gemaakt mag worden. We hebben een campingwinkel waar u uw dagelijkse boodschappen kunt kopen en tot 21:00 uur brood kunt bestellen voor de volgende dag. Ook kunt u hier gasflessen kopen of omwisselen. Op de camping zijn plekken waar u kunt barbecuen. Er zijn verschillende speeltuintjes met zandbakken, trampolines, springkussens, schommels en een groot speelhuis. Ook is er een petanquebaan en een tafeltennistafel. Er zijn drie multifunctionele sanitairgebouwen. Achter de receptie is een ontmoetingsplek voor de oudere jeugd met computers en gratis wifi. Het is een gezellig ingerichte kamer met banken, zitzakken en een flatscreen.

Omgeving en activiteiten

Vlakbij de camping ligt een gezellig haventje vanwaaruit in de zomer veel gezeild wordt. In het fjord kunt u zwemmen, windsurfen, kitesurfen en kajakvaren. Op het strand is een beachvolleybalveld. Naast de haven vindt u de Stouby Kajak Klub. Zij organiseren kajakcursussen en tochten. In Juelsminde zijn vele musea, ondermeer een tractormuseum, een havenmuseum en een openluchtmuseum. In Vejle kunt u het Økolariet, het ecolarium bezoeken, een spannende belevingswereld waar u van alles te weten komt over de natuur, milieu, klimaat, energie, innovatie en technologie. In Horsens kunt u met slecht weer overdekt zwemmen in het Aquaforum en er is ook een indoorspeeltuin. Op de wandelpaden in de bossen ontdekt u blauwe anemoon, gele sleutelbloem en diverse orchideeën, zoals de zeldzame reuzenorchis.

Algemene informatie

Openingstijden camping20-03 t/m 27-09ReserveringNoodzakelijk in het hoogseizoen

Gesproken talen

Engels, Duits, Deens

Gewone camping

Accommodatie te huur (zoals bv blokhut, tent, yurt, ger, pipowagen, woonwagen of caravan etc)prijs per persoon75 DKKPrijs per kind (<12)36 DKKPrijs tent per nacht17-37 DKKPrijs caravan/camper per nacht17-37 DKKKosten van gebruik elektriciteit per dag28 DKKHuurprijs caravan per dag400-750 DKKHuurprijs caravan per week< 5000 DKKPrijs blokhut of bungalow per dag400 DKKPrijs blokhut of bungalow per week2700 DKK

Maaltijden

Levensmiddelenwinkeltje bij de accommodatieAfstand tot supermarkt4 kmAfstand tot natuurvoedingswinkel18 km (Juelsminde)Afstand tot restaurants4 km

Faciliteiten en activiteiten op locatie

internet/wifi

Betalen met PIN en/of Creditcard mogelijk

Vuurplaats/barbecue

Boot- of kanoverhuur

Natuurzwemmen

Buitensportfaciliteiten

Faciliteiten en activiteiten in de omgeving (< 15 km)

Gemarkeerde wandelpaden

Windsurfen

Zeilen

Boot- of kanoverhuur

Kinderen

Kleine boerderijdieren aanwezig

Speeltuin

Ontmoetingsplek voor jongeren

Speciale doelgroepen

rookvrije accommodatie

Huisdieren in overleg toegestaan

Landschap in de omgeving

Hoogte boven zeeniveau (in meters)3

Zee, strand, duinen, lagune

Bos en/of heide, gemengd landbouwgebied

Routebeschrijving

Dichtstbijzijnde stadJuelsminde (18 km), Vejle (22 km), Horsens (23 km)Dichtstbijzijnde dorpÁhuse, Stouby