1. Duitsland
  2. Niedersachsen
  3. Göhrde
  4. Kenners Landlust
image

Kenners Landlust

Locatie en atmosfeer

Deze voormalige boerderij in kenmerkende vakwerkstijl is nu een ecologische hotel. Het ligt in het uiterste noordoosten van Niedersachsen aan de rand van het 75 km2 grote Göhrde-woud. In het voorjaar maken kraanvogels hier een tussenstop en in de herfst weerklinkt het burlen van bronstige herten. De Göhrde is het grootste en vrijwel onbewoonde gemengd bosgebied van Noord-Duitsland. Vroeger was dit het favoriete jachtgebied van de Hannover koningen en de Pruisische keizers. De Elbe, ondermeer vanwege zijn natuurlijke uiterwaarden door de Unesco uitgeroepen tot biosfeerreservaat Elbtalaue, stroomt enkele kilometers verderop. Natuurpark Drawehn-Elbe biedt een gevarieerd landschap van stroomruggen en heuvels.

Faciliteiten en aanbod

Het hotel heeft 40 bedden verdeeld over 23 kamers voor één, twee of meer personen, evenals suites. Alle kamers hebben douche of bad en telefoon, sommige een terras en televisie op aanvraag. De gemeenschappelijke ruimtes bestaan uit een lobby met open haard, serre, kitchenettes en twee terrassen. Kenners Landlust heeft een ruim aanbod van activiteiten. U kunt meewandelen met de heer des huizes of een lezing bijwonen voor de open haard. Tijdens schoolvakanties, Pasen tot oktober, is het ‘Waldzeit’, en worden er voor kinderen tot 12 jaar avontuurlijke speurtochten georganiseerd. Verder aanwezig zijn een zandbak, trapveldje, speeltuin, tafeltennistafel en twee speelkamers (één apart voor kleuters). Ervaren therapeuten laten u graag genieten van een schoonheidsbehandeling met natuurproducten of van een shiatsu-, wholebody- of voetmassage. Het zwembad met sauna van de buren mag worden gebruikt. Er staan gevarieerde en smakelijke, biologische maaltijden op de menukaart en de kleine boerderijwinkel verkoopt ook biologische producten.

Omgeving en activiteiten

Vanaf de accommodatie heeft u direct toegang tot de Göhrde, waar u gedurende de dag onder begeleiding of alleen door de bossen kunt dwalen. In Waldmuseum en jachtslot Göhrde kunt u kennismaken met de cultuurgeschiedenis van dit uitgestrekte bos, waarin de jacht een voorname plaats inneemt. Ook is er een opvang voor zieke roofvogels. Het op een eiland, in de oksel van de Elbe en een zijrivier gelegen luchtkuuroord Hitzacker (13 km) heeft, behalve gezonde lucht, ook historische bezienswaardigheden, zoals het oude tolhuis en vele vakwerkhuizen. Wijlen prins Claus werd hier in 1926 geboren en is er als buste vereeuwigd. De oude zoutstad Lüneburg met kenmerkende baksteengotiek ligt op 35 treinkilometers.

Algemene informatie

Openingstijden accommodatie27-12 t/m 30-11

Gesproken talen

Duits, Spaans, Frans, Engels

Logies

Aantal personen40Aantal kamers22Prijs eenpersoonskamer per nacht55-91Prijs tweepersoonskamer per nacht€ 86-144 Prijs is inclusief ontbijtInclusief halfpensionInclusief volpension

Maaltijden

Levensmiddelenwinkeltje bij de accommodatieOntbijtAfstand tot supermarkt13 kmAfstand tot restaurants13 km

Faciliteiten en activiteiten op locatie

Vuurplaats/barbecue

Fietsverhuur

Gezondheidsbehandelingen (kuren, massages, etc.)

Sauna/Turks bad

Buitenzwembad

Georganiseerde tochten in de omgeving

Workshops en cursussen

Faciliteiten en activiteiten in de omgeving (< 15 km)

Gemarkeerde wandelpaden

Paardrijden

Buitenzwembad

Kinderen

Kleine boerderijdieren aanwezig

Speeltuin

Kinderstoel

Kinderbed

Speciale doelgroepen

(Deels) toegankelijk met rolstoel (rolstoelopgang, aangepaste drempels, traplift, etc.)

Voorzieningen voor rolstoelgebruikers (toilet, douche, badkamer, keuken, etc.)

rookvrije accommodatie

Huisdieren in overleg toegestaan

Landschap in de omgeving

Hoogte boven zeeniveau (in meters)57

Routebeschrijving

Dichtstbijzijnde stadHitzacker (12 km)Dichtstbijzijnde dorpGöhrde (1 km)