1. Duitsland
  2. Brandenburg
  3. Boitzenburg
  4. Hof zur Linde
image

Hof zur Linde

Locatie en atmosfeer

Oud vakwerkhuis gelegen te midden van uitgestrekte bossen en heldere meren in het natuurpark Uckermärkische Seen. Zo'n 90 kilometer noordelijk van Berlijn. U vindt hier beschermde natuur, kastelen, kloosters en vele watersportmogelijkheden. Het 200 jaar oude huis deed ooit dienst als taveerne en ligt dan ook midden in het dorp Klaushagen. Bij de boerderij behoren stallen, een bloemen- en moestuin, een boomgaard en vijf hectare weideveld. Er loopt een bonte verzameling dieren rond, zoals IJslandse merries, Gothe-schapen, honden en katten, duiven, konijnen, kippen, eenden en ganzen.

Faciliteiten en aanbod

De 160 m² grote vakantiewoning bestaat uit vier slaapkamers, twee badkamers, een keuken en een kitchenette. Het heeft zeven bedden, een slaapbank en een kinderbedje. Midden op het erf, waar voorheen de stallen waren, is een tweede appartement voor maximaal vier personen. De nok ervan is verbouwd tot een lichte ruimte van 65 m² met een groot balkon op het zuiden, een open keuken en badkamer. Op de boerderij is volop speelruimte. In de zomer kunnen kinderen overnachten op de hooizolder of kamperen in de tuin. Een oeroude boom in het weiland is van een boomhut voorzien. In de bloementuin is een terrasje waar u het ontbijt kunt genieten. Barbecue en boerderijwinkel met eigen producten zijn aanwezig.

Omgeving en activiteiten

Natuurpark Uckermärkische Seen kenmerkt zich door zachtglooiende heuvels met uitgestrekt loof- en gemengd bos. Al op anderhalve kilometer afstand vindt u verkwikking in één van de ontelbare meren die de streek rijk is. Het jeugdhotel in de gemeentelijke hoofdplaats Boitzenburg, gehuisvest in een prachtig kasteel in barokstijl, verhuurt roeiboten en kano’s. Van hieruit kunt u een reeks met elkaar verbonden meren verkennen. De historische stad Templin wordt omringd door een verbazingwekkend goed bewaarde middeleeuwse stadsmuur met torens, poorten en in de muur verwerkte huisjes. U kunt hier een tripje maken met een stoomboot over de omliggende meren of uw conditie testen op een waterfiets.

Algemene informatie

Openingstijden accommodatiehele jaarReserveringHele jaar noodzakelijk

Gesproken talen

Duits, Engels

Vakantiewoning o.b.v. zelfverzorging

Aantal personen12Aantal huisjes/appartementen8Prijs kleinste eenheid per week€ 315 per eenheidPrijs grootste eenheid per week€ 360 per eenheid

Maaltijden

Levensmiddelenwinkeltje bij de accommodatieVerkoop van eigen productenAfstand tot supermarkt4 kmAfstand tot restaurants4 km

Faciliteiten en activiteiten op locatie

Vuurplaats/barbecue

Boot- of kanoverhuur

Fietsverhuur

Paardrijden

Sauna/Turks bad

Meehelpen op boerderij mogelijk

Faciliteiten en activiteiten in de omgeving (< 15 km)

Fietsverhuur

Gemarkeerde wandelpaden

Paardrijden

Boot- of kanoverhuur

Buitenzwembad

Overdekt zwembad

Kuuroord

Kinderen

Kleine boerderijdieren aanwezig

Speeltuin

Kinderbed

Speciale doelgroepen

rookvrije accommodatie

Huisdieren toegestaan

Landschap in de omgeving

Hoogte boven zeeniveau (in meters)50

Producten van de boerderij

Een deeltijd-boerderij

Kleine, traditionele en ecologische boerderij

Grasland, Tuinbouw, Fruitteelt, Veeteelt, Pluimveeteelt

Routebeschrijving

Dichtstbijzijnde stadTemplin (16 km)Dichtstbijzijnde dorpBoitzenburg (5 km)