1. Duitsland
  2. Brandenburg
  3. Zempow
  4. Ferienbauernhof Zempow
image

Ferienbauernhof Zempow

Locatie en atmosfeer

Vakantie vieren op een typische vierkantsboerderij, gelegen in het glooiende landschap van Mecklenburg met uitgestrekte bossen en meren. De boerderij van de familie Bergmann in het dorpje Zempow, biedt u maximale rust, ruimte en bewegingsvrijheid. Op het autovrije binnenhof kunnen uw kinderen naar hartenlust spelen, dieren aaien en voeren of zich in het hooi verstoppen. Met zonnepanelen wordt voorzien in de eigen energiebehoefte. Houtverwarming zorgt het hele jaar door voor een behaaglijk klimaat.

Faciliteiten en aanbod

Er zijn drie, onlangs gemoderniseerde vakantiewoningen te huur, geschikt voor vier tot vijf personen. De woningen, voorzien van oude boerenmeubels, tellen twee slaapkamers, een woonruimte en een compleet ingerichte keuken met vaatwasmachine en oven. De woonkamer kijkt uit op de binnenplaats, zodat u goed zicht heeft op uw spelende kinderen. Op verzoek wordt ontbijt of lunch voor u bereid en zelfs volpension is mogelijk. In het dorpje zijn biologische producten te koop. Op de boerderij mogen kinderen op de rug van een ezel of pony een ritje maken. Onder de plataanbomen op het erf kunt u intussen heerlijk een boek lezen of van een kruidenthee genieten.

Omgeving en activiteiten

Het dorpje Zempow ligt aan de rand van het Mecklenburg Merenplateau in het natuurpark Stechlin- und Ruppiner Land. Hier treft u nog zeldzame diersoorten aan zoals bijvoorbeeld de visadelaar. Het dunbevolkte gebied is uitstekend geschikt voor wandelaars en fietsers. Kanovaren kan op de vele meren in de omgeving. In de herfst kunt u paddenstoelen verzamelen in de bossen. Liefhebbers van cultuur kunnen naar kasteel Rheinsberg waar ’s zomers concerten worden gegeven. In Wittstock zijn overblijfselen uit de Middeleeuwen te bewonderen.

Algemene informatie

Openingstijden accommodatiehele jaar

Gesproken talen

Duits, Frans, Engels

Vakantiewoning o.b.v. zelfverzorging

Aantal personen13Aantal huisjes/appartementen3Prijs kleinste eenheid per week€ 480 per eenheidPrijs grootste eenheid per week€ 560 per eenheid

Maaltijden

Afstand tot supermarkt0,5 kmAfstand tot restaurants7 km

Faciliteiten en activiteiten op locatie

Vuurplaats/barbecue

Paardrijden

Buitensportfaciliteiten

Rondleiding over het boerenbedrijf

Meehelpen op boerderij mogelijk

Faciliteiten en activiteiten in de omgeving (< 15 km)

Fietsverhuur

Gemarkeerde wandelpaden

Paardrijden

Windsurfen

Zeilen

Boot- of kanoverhuur

Kinderen

Kleine boerderijdieren aanwezig

Speeltuin

Kinderstoel

Kinderbed

Speciale doelgroepen

roken op kamers niet toegestaan

Huisdieren in overleg toegestaan

Landschap in de omgeving

Producten van de boerderij

Een deeltijd-boerderij

Kleine, traditionele en ecologische boerderij

Routebeschrijving

Dichtstbijzijnde stadWittstock en NeuruppinDichtstbijzijnde dorpFlecken Zechlin en Buschhof