1. Tsjechië
  2. Vysočina
  3. Číhalín (Třebíč, Zuidelijk Moravië)
  4. Hotel, Camping Kratochvil
image

Hotel, Camping Kratochvil

Locatie en atmosfeer

De ligging van pension en camping Kratochvil is uniek te noemen. De camping ligt in een vallei aan de rivier Jihlava temidden van de Zuid-Moravische wijngaarden, met op de achtergrond het geluid van een kabbelende waterval. In 2012 is hier gestart met de bouw van een waterwiel voor een ecologische energiecentrale voor 100 huishoudens. Met de werking ervan zal Kratochvil CO2-negatief kunnen gaan werken.

Faciliteiten en aanbod

Pension Kratochvil heeft in totaal 20 kamers voor 38 personen. Er zijn een- en tweepersoonskamers, kamers met een balkon en twee familiekamers op de begane grond. De camping heeft 50 ruime kampeerplekken van minimaal 150 m2 op een terrein van vier hectare. Er zijn zon- en schaduwrijke plaatsen. Er zijn bovendien verharde camperplaatsen aanwezig. Op het eiland bij de waterval is een vuurplaats aanwezig, voor een gezellig kampvuur in de avonduren. Verder zijn er voor de kinderen diverse speeltoestellen en luchtkussens aanwezig op de camping. En er is zelfs een bioscoopscherm. In de bistro kunt u na reservering op het terras of aan de bar een ontbijt met vers gebakken brood of een maaltijd krijgen. Als het wat frisser is kunt u ook gezellig bij de open haard zitten. Het is mogelijk kano’s te huren en een tochtje te maken over de rivier.

Omgeving en activiteiten

Vanaf Kratochvil zijn verschillende wandel- en fietsroutes te volgens waarover de eigenaren u de nodige informatie kunnen verstrekken. Bijzondere plaatsen zijn: Jihlava, de oudste mijnstad van Tsjechië; Třebíč, de stad met de Joodse wijk en de Sint-Procopiusbasiliek, beiden werelderfgoed van Unesco; en Telč, met een prachtig historisch centrum dat ook op de lijst met werelderfgoed van Unesco vermeld staat. In de tweede stad van Tsjechië, Brno, komen de twee rivieren Svratka en Svitava samen. Er is een mooi historisch centrum, maar ook valt er moderne architectuur te bewonderen. Een voorbeeld is de Villa Tugendhat van Mies van der Rohe.

Algemene informatie

Openingstijden accommodatie15-04 t/m 15-10Openingstijden camping15-04 t/m 15-10ReserveringHele jaar noodzakelijk

Gesproken talen

Nederlands, Engels, Tsjechisch, Duits

Logies

Aantal personen38Aantal kamers20Prijs eenpersoonskamer per nacht30Prijs tweepersoonskamer per nacht€ 30 per persoonPrijs is inclusief ontbijt

Groepsverblijf

Aantal personen38Aantal kamers20Prijzen op aanvraag

Gewone camping

Totaal aantal staanplaatsen50Aantal tentplaatsen50prijs per persoon€ 3,50Prijs tent per nacht€ 8-11Prijs caravan/camper per nacht€ 11Kosten van gebruik elektriciteit per dag€ 4

Maaltijden

Eigen restaurant/kantineOntbijtDinerAfstand tot supermarkt3 kmAfstand tot restaurants3 km

Faciliteiten en activiteiten op locatie

Vuurplaats/barbecue

Boot- of kanoverhuur

Buitensportfaciliteiten

Georganiseerde tochten in de omgeving

Faciliteiten en activiteiten in de omgeving (< 15 km)

Fietsverhuur

Gemarkeerde wandelpaden

Paardrijden

Buitenzwembad

Overdekt zwembad

Tennisbaan

Kinderen

Speeltuin

Openlucht kinderbad

Kinderstoel

Kinderbed

Speciale doelgroepen

Huisdieren in overleg toegestaan

Landschap in de omgeving

Hoogte boven zeeniveau (in meters)418

Routebeschrijving

Dichtstbijzijnde stadTřebíč (7 km)Dichtstbijzijnde dorpOkříšky (3 km)