1. Tsjechië
  2. Karslbad
  3. Cheb (Karlovy Vary, West-Bohemen)
  4. Camping Bříza
image

Camping Bříza

Locatie en atmosfeer

Net over de grens met Duitsland ligt deze camping aan het Skalkameer in het natuurpark Přirodní. U bent omringd door bossen, meren, beekjes, authentieke dorpen en kuuroorden. Op de camping is aandacht voor het milieu en duurzaamheid. Zo werkt het zwembad op een zonnecollector, is het gebruik van chloor tot een absoluut minimum beperkt, de groenten en kruiden voor het restaurant zijn, evenals het fruit van onbespoten kwaliteit. Waar mogelijk wordt op water en elektriciteit bespaard. Op de camping wordt verder gebruik gemaakt van bron- en regenwater omdat een waterleidingnet ontbreekt in Bříza. Het gebruik van een chemisch toilet is dan ook niet mogelijk.

Faciliteiten en aanbod

De terrassencamping met 40 kampeerplaatsen is zonnig gelegen aan het meer. Er is een apart autovrij plateau met stroom, waar alleen tenten en vouwwagens zijn toegestaan. U kunt uw tent ook op de autovrije plaatsen en zonder stroom direct aan het meer opzetten. Op het terrein staan 10 nette trekkershutten voor twee tot vier personen met elk een groot, zonnig terras. Verder zijn er drie chalets voor maximaal zes personen, waarvan twee zijn voorzien van een eco-droogtoilet. De chalets hebben drie slaapkamers, een groot privé-terras en een balkon met uitzicht over het meer. Tot slot is er een zonnig appartement met een groot balkon voor maximaal drie personen. De camping heeft een bar waar ontbijt en snacks verkrijgbaar zijn. Bij voldoende animo wordt in de ochtend vers brood gehaald. Zo hoeft niet iedereen met eigen auto op pad en wordt brandstof bespaard en overlast beperkt, zodat ieder optimaal kan genieten van de rust en de natuur. Er zijn bootjes, kajaks, een Canadese familiekano en fietsen te huur. In de zomer kunt u overgevaren worden naar het restaurant.

Omgeving en activiteiten

De camping ligt bij het ongerepte natuurgebied Přirodní waar bevers en otters actief zijn. In het meer kunt u zwemmen en aan de oevers recreëren of 's avonds een kampvuur maken. Vlakbij de camping zijn er prachtige historische plaatsen: zoals Františkovy Lázně, het kleinste kuuroord van West-Bohemen; Cheb met middeleeuwse vesting en pittoreske huizen op het centrale plein; of Waldsassen met zijn beroemde basiliek. Vanuit de camping kunnen wandel- en fietstochten gemaakt worden in het Smrčiny of Fichtelgebergte met uitgestrekte sparrenbossen, granietbergen met mysterieuze hellingen, bizarre rotsformaties en schitterende panorama’s. Geocaching is in deze omgeving zeer populair.

Algemene informatie

Openingstijden accommodatiehele jaarReserveringNiet noodzakelijk, maar wel gewenst

Gesproken talen

Nederlands, Engels, Duits, Spaans

Vakantiewoning o.b.v. zelfverzorging

Aantal personen40Aantal huisjes/appartementen13Alstublieft eigen bedlinnen meebrengenAlstublieft eigen handdoeken meebrengenPrijs kleinste eenheid per week€ 146 per eenheidPrijs grootste eenheid per week€ 437 per eenheid

Gewone camping

Accommodatie te huur (zoals bv blokhut, tent, yurt, ger, pipowagen, woonwagen of caravan etc)Totaal aantal staanplaatsen40Aantal tentplaatsen16prijs per persoon€ 4,16Prijs tent per nacht€ 6,25Prijs caravan/camper per nacht€ 8,33Kosten van gebruik elektriciteit per dag€ 4,16Prijs blokhut of bungalow per week€ 146 Prijs voor het parkeren van uw auto€ 4,16

Maaltijden

Eigen restaurant/kantineOntbijt€ 3,33Afstand tot supermarkt6 kmAfstand tot restaurants3 km

Faciliteiten en activiteiten op locatie

Vuurplaats/barbecue

Boot- of kanoverhuur

Buitenzwembad

Rondleiding over het boerenbedrijf

Faciliteiten en activiteiten in de omgeving (< 15 km)

Fietsverhuur

Gemarkeerde wandelpaden

Paardrijden

Boot- of kanoverhuur

Buitenzwembad

Overdekt zwembad

Kuuroord

Tennisbaan

Wintersport

Kinderen

Speeltuin

Openlucht kinderbad

Kinderbed

Speciale doelgroepen

Voorzieningen voor rolstoelgebruikers (toilet, douche, badkamer, keuken, etc.)

Huisdieren toegestaan

Landschap in de omgeving

Hoogte boven zeeniveau (in meters)381

Routebeschrijving

Dichtstbijzijnde stadCheb
Dichtstbijzijnde dorp