1. Tsjechië
  2. Střední Čechy
  3. Březnice (Centraal-Bohemen)
  4. Camping Horjany
image

Camping Horjany

Locatie en atmosfeer

Camping Horjany is gesitueerd rondom een boerenhof uit de negentiende eeuw, die niet meer in gebruik is als boerderij maar wel de originele opstallen heeft behouden. Deze boerenhof werd in het verleden gebruikt als laatste overnachtingsplaats voor pelgrimgangers uit Hongarije of Slowakije op weg naar het eindpunt, de Svatá Hora, het klooster op de Heilige Berg in Pribram. Oude fundamenten van het overnachtingshuis zijn nog te zien en ook een gedenkkruis uit 1873. De omgeving kenmerkt zich door weidsheid waarin landbouwpercelen, dorpjes en bossen elkaar afwisselen.

Faciliteiten en aanbod

De camping is ruim opgezet met 35 plaatsen op vier hectare. De vakantiewoning is geschikt voor vijf personen met eigen sanitair. De stal is geschikt voor vier personen met eigen kookgelegenheid, een tweepersoonsbed en twee éénpersoonsbedden. De ruif heeft een aparte slaapkamer met een tweepersoonsbed en drie éénpersoonsbedden en een kookgelegenheid. De twee eenvoudigere vakantiewoningen maken gebruik van het sanitair van de camping. De vroegere varkensstal is nu kantine: maaltijden worden er niet geserveerd maar bij voldoende vraag zijn er broodjes te koop. De koeienstal is verbouwd tot een ruim sanitairgebouw met wasmachine en droger. Het water komt uit de eigen bron, maar is niet officieel goedgekeurd als drinkwater. Voor de allerkleinsten kunt u flessenwater gebruiken, te koop in de kantine. Gezelligheid vindt u bij de bar, in het zwembad en bij het kampvuur. Bij gelegenheid wordt er een muziekavond georganiseerd. Op 50 meter van de camping, in het nabijgelegen dorp, is een speelterrein voor de kleintjes. De oudere jeugd vermaakt zich op het voetbal- en volleybalveld of in het jeugdhonk met tafeltennistafels. Liefhebbers kunnen tennis of petanque spelen.

Omgeving en activiteiten

Praag (70 km) biedt veel cultuur en stedelijk schoon. Het is vanuit Tochovice of Pribram in goed een uur met de trein bereikbaar. In Breznice (7 km) is een bezoek aan de bierbrouwerij een aanrader. Pribram heeft een oud stadscentrum, een binnen- en buitenzwembad, een minigolf en u kunt er zweefvliegen, een rondvlucht maken of parachutespringen. Het Orlikmeer (13 km) is geschikt voor watersporten.

Algemene informatie

Openingstijden accommodatie07-06 t/m 23-08ReserveringNoodzakelijk in het hoogseizoen

Gesproken talen

Nederlands, Engels, Duits

Vakantiewoning o.b.v. zelfverzorging

Aantal personen14Aantal huisjes/appartementen3Alstublieft eigen bedlinnen meebrengenAlstublieft eigen handdoeken meebrengenPrijs kleinste eenheid per week€ 225 per eenheidPrijs grootste eenheid per week€ 390 per eenheid

Gewone camping

Totaal aantal staanplaatsen35Aantal tentplaatsen35prijs per persoon€ 4Prijs tent per nacht€ 4Prijs caravan/camper per nacht€ 4Kosten van gebruik elektriciteit per dag€ 3

Maaltijden

Eigen restaurant/kantineAfstand tot supermarkt2,5 kmAfstand tot restaurants2,5 km

Faciliteiten en activiteiten op locatie

Vuurplaats/barbecue

Gezondheidsbehandelingen (kuren, massages, etc.)

Buitenzwembad

Faciliteiten en activiteiten in de omgeving (< 15 km)

Paardrijden

Boot- of kanoverhuur

Buitenzwembad

Overdekt zwembad

Tennisbaan

Kinderen

Speeltuin

Speciale doelgroepen

Voorzieningen voor rolstoelgebruikers (toilet, douche, badkamer, keuken, etc.)

Huisdieren toegestaan

Landschap in de omgeving

Hoogte boven zeeniveau (in meters)500

Routebeschrijving

Dichtstbijzijnde stadPribram (16 km)Dichtstbijzijnde dorpTochovice (2,5 km)