1. Belgium
  2. Oost-Vlaanderen
  3. Gent (gem Gent)
  4. Aanaajaanaa Bed & Breakfast
image

Aanaajaanaa Bed & Breakfast

Location and atmosphere

Bed & Breakfast Aanaajaanaa is een ruim herenhuis in de oudste straat van Gent. Het ligt in het hartje van het historische centrum en heeft nog gewelfde kelders en Romaanse pilaren uit de Middeleeuwen. De eigenaren van Aanaajaanaa hebben het geheel ecologisch ingericht met duurzame kwaliteitsmaterialen. De ecologische voetafdruk, met inbegrip van de gasten tijdens hun verblijf, ligt hier beduidend lager dan het Europese gemiddelde. Aanaajaanaa biedt gasten een mooie combinatie van cultureel vertier en ontspanning in nabijgelegen natuur.

Facillities

Aanaajaanaa heeft drie ruime, sfeervol ingerichte kamers met elk een eigen douche, toilet, wastafel, draadloos internet, televisie, radio, cd en dvd-speler. Alle kamers hebben bedden van hoge ecologische kwaliteit, bad- en bedlinnen van biologisch katoen en eerlijke en biologische koffie en thee. Het ontbijtbuffet is biologisch, vegetarisch of veganistisch met eerlijke lekkernijen. Het wordt geserveerd in de gemeenschappelijke ontbijtkamer en bij aangenaam weer kunt u het ontbijt ook in de heerlijk rustige binnentuin genieten. Bij een verblijf van meer dan vijf dagen gelden aangepaste tarieven.

Surroundings and activities

In een straal van 500 meter is er een zeer gevarieerd cultureel, historisch en culinair aanbod, waaronder: het kasteel Gravensteen, de Sint-Baafskathedraal met het wereldberoemde meesterwerk Lam Gods, het Huis van Alijn, De Vlaamse Opera, het Designmuseum, Museum voor Industriële Archeologie en textiel, het Van Eyck zwembad in Art decostijl, het Werregarenstraatje met kunstzinnige graffiti, boottochtjes door de binnenstad en markten op het gebied van antiek, curiosa, bloemen, boeken en biologische voeding. Op slechts vijf minuten lopen is er een aantal biologische, vegetarische en veganistische restaurants. Aan de rand van de stad zijn ruime fiets- en wandelmogelijkheden langs de rivieren Schelde en Leie, evenals in het natuurreservaat Bourgoyen-Ossemeersen.

General information

Opening times accommodationyear roundReservationNecessary during whole year

Languages spoken

German, French, Italian, Dutch, English

Lodging

Number of persons6Number of rooms3Price single room per night€ 75-100Price double room per night€ 90-110 per roomPrice includes breakfast

Food

Distance to supermarket< 1 km Distance to ecological food store1 (Ayuno, Korte Meer 22A, tram 1)Distance to restaurants< 1 km

Facilities

Wifi

Facilities and activities in the surroundings (< 15 km)

Marked cycle routes

Bicycles for rent

Marked trails

Horseriding

Boatrent

Indoor swimming pool

Tennis court

Tours with electric boat

Special target groups

smoking restricted or prohibited

Pets are not allowed

Landscape characteristics

Height above sea level (in meters)14

Urban environment

Route description