1. Oostenrijk
  2. Steiermark
  3. Ramsau am Dachstein
  4. Grundlehnerhof
image

Grundlehnerhof

Locatie en atmosfeer

De boerderij ligt tamelijk afgelegen aan de flanken van het Ramsauer plateau en de Dachstein (2997 m). Van buiten ziet de boerderij er traditioneel uit, van binnen is het een mix van modern en traditioneel. Er is veel hout verwerkt in de meubels, de vloeren en de wanden van de kamers. Op de boerderij zijn diverse milieumaatregelen genomen: afval wordt op natuurvriendelijke manier verwerkt, gebruik van natuurlijke bouwmaterialen en ook het tuinieren gebeurt op geheel biologische wijze. Levensmiddelen aan de boerderij zijn afkomstig uit bosbouw en veeteelt.

Faciliteiten en aanbod

De accommodatie is kleinschalig gehouden; er zijn in totaal vijf kamers voor twee of drie personen. Het ontbijt is bij een overnachting inbegrepen en bestaat uit producten van eigen makelij zoals jam en honing. Inkopen kunt u in Ramsau am Dachstein doen en u kunt daar ook zeer smakelijk dineren: in de diverse restaurants worden zowel biologische, vegetarische, regionale als gerechten uit de internationale keuken geserveerd.

Omgeving en activiteiten

Niet alleen vanaf de boerderij zijn diverse sportieve activiteiten te ondernemen, ook het nabijgelegen Ramsau am Dachstein is een waar eldorado voor spanning, avontuur en sportiviteit. In de winter is dat natuurlijk vooral gericht op skiën en langlaufen. Maar u kunt er onder begeleiding ook raften, paragliden en klettern. Neem zeker de gelegenheid om de Dachsteingletscher van binnenuit te bekijken. Er zijn prachtige blauwgroene zalen aangelegd met ijssculpturen. Leuk voor jong en oud is het activiteitenpark Ramsau Forest Park. Na een dag van inspanning kunt u ‘s avonds bijkomen met een massage in een van de gezondheidscentra in Ramsau.

Algemene informatie

Openingstijden accommodatiehele jaarReserveringHele jaar noodzakelijk

Gesproken talen

Duits, Spaans, Italiaans, Engels

Logies

Aantal personen10Aantal kamers5Prijs eenpersoonskamer per nacht33,50-36,50Prijs tweepersoonskamer per nacht€ 27-31,50 per kamerPrijs is inclusief ontbijt

Maaltijden

Ontbijt

Faciliteiten en activiteiten op locatie

Buitensportfaciliteiten

Georganiseerde tochten in de omgeving

Rondleiding over het boerenbedrijf

Faciliteiten en activiteiten in de omgeving (< 15 km)

Fietsverhuur

Gemarkeerde wandelpaden

Natuurwandelingen met gids

Paardrijden

Boot- of kanoverhuur

Buitenzwembad

Overdekt zwembad

Tennisbaan

Wintersport

Kinderen

Speeltuin

Landschap in de omgeving

Hoogte boven zeeniveau (in meters)1000

Producten van de boerderij

Een deeltijd-boerderij

Biologische of biodynamische boerderij

Grasland, Akkerbouw, Veeteelt

Routebeschrijving

Dichtstbijzijnde stad6 km N van SchladmingDichtstbijzijnde dorp2,5 km W van Ramsau