1. Turkey
  2. Kastamonu
  3. Yavuz Özden
image

Yavuz Özden

Location and atmosphere

De boerderij van de familie Özden ligt in het bosrijke Şenpazar vlakbij een diep ravijn. Een riviertje met ijskoud water stroomt langs het dorpje. Yavuz en zijn vrouw Makbule eten graag samen met de gasten. Converseren met de gastheer is een prettige ervaring, gezien zijn gevoel voor humor, alleen is Turks wel de taal die hij het beste beheerst. Yavuz en Makbule Özden verbouwen – volgens ecologische principes – groente voor eigen consumptie. Ze verdienen voornamelijk de kost met het houden van bijen.

Facillities

U verblijft in één van de twee grote kamers in het woonhuis, die geschikt zijn voor twee of drie personen. Er is zowel een Turks als een Europees toilet. De badkamer heeft warm stromend water. De prijs voor een overnachting is inclusief ontbijt, lunch en diner. Het is mogelijk mee te werken op de boerderij. Vrijwilligers verblijven gratis. Van december tot maart is het hier koud en ligt er sneeuw; de lente is warm en in de zomer is het ongeveer 27 graden.

Surroundings and activities

Het ravijn ligt dicht bij de boerderij en biedt een ideaal wandelgebied. De Ilica waterval en het Pasja Mansion (Konak) in Pinarbasji (70 km) zijn zeker de moeite waard om te gaan bekijken. De Ilgarinigrot (in de noordwestelijke hoek van Kastamonu) is één van de grootste grotten in Turkije. De streek is een zeer geschikte plek voor wandelingen buiten de gebaande paden.

General information

Opening times accommodationyear round

Languages spoken

TurkishTurkishEnglish

Lodging

Number of persons3Number of rooms2Full board includedPrices on request

Food

BreakfastLunchDinner

Facilities

Participation in daily farm-activities possible

Landscape characteristics

Farm production

A full-time farm

Organic or biodynamic farm

Horticulture

Route description

Nearest cityKastamonu
Nearest village