1. Turkey
  2. Canakkale
  3. The Dedetepe Farm
image

The Dedetepe Farm

Location and atmosphere

Erkan en Tamahine kochten in 2003 een stuk land dat nu geregistreerd staat bij GEN-Europe (het Global Ecovillage Network). De boerderij produceert jaarlijks 600 liter olijfolie en 50 kilo eetbare olijven en er lopen schapen, geiten, ezels en paarden rond. De bewoners streven naar zoveel mogelijk afvalscheiding en –beperking. Chemicaliën worden niet gebruikt, wel producten als milieuvriendelijke schoonmaakmiddelen. Dedetepe Farm is niet aangesloten op het gemeentelijke elektriciteitsnet. Energie komt van zonnecollectoren en in beperkte mate van een windmolen. Bij hun activiteiten betrekken de eigenaren ook zoveel mogelijk de dorpsbevolking.

Facillities

De gasten verblijven in tenten; er staan diverse tipi’s en Indiaanse tenten op het terrein. Tamahine geeft yogalessen, waar gasten en vrijwilligers aan mee mogen doen. Al het voedsel is vegetarisch en wordt gekookt op een groot vuur. In een kring wordt gezamenlijk gegeten. Op Dedetepe Farm mag niet gerookt worden. Vrijwilligers verblijven er gratis.

Surroundings and activities

De omgeving kent prachtige uitzichten en heeft een grote biologische diversiteit,waardoor veel dieren aangetrokken worden, zoals diverse vogelsoorten, herten, schildpadden, vissen en kikkers.

General information

Opening times accommodationyear round

Languages spoken

Turkish, English

Nature camping

Prices on request

Food

BreakfastLunchDinner

Facilities

Participation in daily farm-activities possible

Special target groups

Working on the farm (in exchange for board and lodging) possible

smoking restricted or prohibited

Landscape characteristics

Farm production

A full-time farm

Organic or biodynamic farm

Viticulture and/or olive cultivation

Route description