1. Turkey
  2. Antalya
  3. The Tanal Family Farm
image

The Tanal Family Farm

Location and atmosphere

Hüseyin Serdar en Serpil Tanal leven met hun zonen Hamza Gürkan en Kaygusuz Eren en grootmoeder Ayşe in een twee verdiepingen tellende boerderij in Akçaeniş. Serdar spreekt een beetje Duits en zijn oudste zoon volgt Engels op school. Sinds 1996 werkt deze boerenfamilie biologisch. Hun bedrijf produceert vooral graan, groente en fruit (appels). Daarnaast wordt vee gehouden. Serdar vervult met zijn uitgebreide bibliotheek, video’s en kennis over biologische landbouw een belangrijke rol in het overtuigen van zijn dorpsgenoten van het belang van biologische landbouw.

Facillities

Het gastenverblijf is geschikt voor twee tot drie personen en heeft een huiskamer, keuken en een Turks en een Europees toilet. Water wordt verwarmd door zonne-energie. Als u dat wilt kunt u er gebruik maken van het internet. Maaltijden worden in principe samen met de familie genuttigd. De gasten kunnen worden getracteerd op de favoriete bezigheid van de familie: het luisteren naar Serdar en zijn zoon die folkloristische Saz-muziek ten gehore brengen. U kunt desgewenst ook meehelpen op de boerderij. Als vrijwilliger verblijft u kosteloos.

Surroundings and activities

Akçaeniş ligt op 1.000 m hoogte in het Torosgebergte. Het ligt op 25 km van een Nationaal Park en dichtbij de Ucarsu waterval en het Groene Meer (een kratermeer). Verder zijn er de oude ruïnes van Limra en Arikanda, het graf van Abdal Musa en de mediterrane kust van Finik. Een minibus vertrekt dagelijks om 8 uur ’s ochtends naar de populaire badplaats Antalya. Om vier uur in de middag kunt u vanuit Antalya weer terugrijden naar het dorp.

General information

Opening times accommodation01-06 t/m 31-10

Languages spoken

German, Turkish, EnglishTurkishEnglish

Lodging

Number of persons3Number of rooms2Full board includedPrices on request

Food

BreakfastLunchDinner

Facilities

Participation in daily farm-activities possible

Special target groups

Working on the farm (in exchange for board and lodging) possible

Landscape characteristics

Farm production

A full-time farm

Organic or biodynamic farm

Horticulture, Fruticulture, Arable farming, Stock breeding

Route description

Nearest cityElmali
Nearest village