1. Slovakia
  2. Utekác (Banska Bystrica)
  3. Bergchalet Cisarsko
Small map
image

Bergchalet Cisarsko

Location and atmosphere

Landhuis en bergchalet Cisarsko liggen prachtig op 600 meter hoogte in het groen van het Slowaakse Ertsgebergte. U bent omringd door bloemrijke bergweiden, bossen en zo’n 150 vruchtbomen zoals appel, peer, kers, walnoot en pruim en waarvan de gasten vrijelijk gebruik mogen maken. Vanuit de accommodatie kunt u mooie bergwandelingen maken. U zult genieten van de vele vlinders, vogels en planten onderweg. In 2011 zijn Eva en Juraj de nieuwe eigenaren geworden. Zij zijn bijzonder geïnteresseerd in natuurbehoud.

Facillities

Zowel het landhuis als het chalet zijn geschikt voor maximaal vijf personen. Het chalet heeft een ruime, mooi ingerichte woonkamer met een eethoek en een houtkachel, een keuken met zelfs een broodbakmachine, een badkamer met toilet, een slaapkamer met een groot tweepersoonsbed en een slaapkamer met twee losse bedden. Hier kan een kinderbed bijgeplaatst worden. De hele voorzijde van het chalet is voorzien van een overdekte veranda. Ook het landhuis is compleet ingericht, heeft een veranda en kilometers uitzicht. Er is een grote tuin met meubilair, een barbecue, een trampoline en een zwembad, beiden met een doorsnede van 3,6 meter. Ook is er een grote schommel en zijn er diverse klimtouwen. Het water komt uit eigen bronnen, de lampen zijn energiezuinig en de fruitbomen worden niet bespoten.

Surroundings and activities

Dit is een mooie plek voor mensen die van de natuur, rust en ruimte houden. Hier hoort u nog de hop en de wielewaal en vindt u grote aantallen orchideeën, weidebloemen en akkerkruiden. Ook voor kinderen is dit een ideale plek, want ze kunnen naar hartenlust veilig buiten kunnen spelen. Het dorp Utekáč ligt drie kilometer verder en heeft een kleine supermarkt en een postkantoor. In augustus is er in Kokava nad Rimavicou een folklore-festival en in juli een country-festival. In de zomer zijn er binnen een straal van 40 kilometer elk weekend folkloristische festivals. In Cierny Ballog (20 km) is een smalspoormuseum.

General information

Opening times accommodation01-06 t/m 01-10ReservationNecessary during whole year

Languages spoken

Dutch, English, Czech

Selfcatering housingunit

Number of persons10Number of holiday units2Price smallest unit per week€ 450 per unitPrice largest unit per week€ 500 per unit

Food

Sales of own produceDistance to supermarket3 kmDistance to restaurants8 km

Facilities

Campfire/barbecue

Open-air swimming pool

Guided excursions in the surroundings

Participation in daily farm-activities possible

Facilities and activities in the surroundings (< 15 km)

Marked trails

Horseriding

Open-air swimming pool

Tennis court

Children

Small live stock for children

Playground

Open air children's pool

Cot

Special target groups

not allowed to smoke in the rooms

Pets are not allowed

Landscape characteristics

Height above sea level (in meters)591

Farm production

A full-time farm

Small, traditional and ecological farm

Pastural agriculture, Forestry, Stock breeding

Route description

Nearest cityKokava nad Rimavicou (8 km)Nearest villageUtekác (3 km)