1. Slovakia
  2. Pliešovce (Zvolen, Karpaten)
  3. Huize Zwaluw
image

Huize Zwaluw

Location and atmosphere

Huize Zwaluw is een oude boerderij in het dorpje Zaježová, bekend door mensen die er naar toe trekken om een harmonieus en ecologisch bestaan op te bouwen. Kijk op: www.zajezka.sk. Er wonen nog enkele oorspronkelijke boerenfamilies in het dorp die ook boerderijproducten verkopen. U kunt hier genieten van een overweldigende rust en kennismaken met het boerenleven van vroeger. De koeien van de buurman grazen in de wei naast Huize Zwaluw en regelmatig komt de herder langs met zijn kudde schapen.

Facillities

Het oude woongedeelte van de boerderij is omgetoverd tot een prachtig rustiek appartement voor maximaal vier personen. Er is een woonkamer met haard en open keuken met directe toegang tot het terras. In de boomgaard achter het huis vindt u een eenvoudig, klein kampeerterrein met plek om een kampvuur te stoken. Nieuw is de knus ingerichte pipowagen voor vier personen. Die staat op een rustige, zonnige plek aan het einde van de boomgaard en is vanaf september 2014 te huur. Douchen kunt u in de buitendouche op de binnenplaats van de boerderij. Het is een unieke ervaring om in de avond onder de sterrenhemel een douche te nemen met water dat de zon voor u verwarmd heeft. Op de binnenplaats vindt u ook een toilet en afwasgelegenheid.

Surroundings and activities

In de omgeving kunt u het beschermde natuurgebied Gavurky met oeroude eikenbomen bezoeken. Ook een bezoek aan de bron in Slatinské Lazy is een aanrader. Heilzaam bronwater met bubbels stroomt er zo uit de berg met plek waar u dit heerlijke water kunt tappen. Ook mooi is natuurgebied Polana, een oude vulkaan of het goud- en zilvermijnstadje Banská Štiavnica, dat op de Unesco werelderfgoedlijst staat. Er worden kanotochten georganiseerd op de Hron. In de winter is het hier zeer geschikt om te langlaufen, te schaatsen en ander winterplezier. Wie het aandurft, kan ijshockey spelen met de lokale bevolking. Er zijn enkele kleine en rustige skipistes in de omgeving, ideaal voor beginners.

General information

Opening times accommodationyear roundReservationNecessary during whole year

Languages spoken

Dutch, English, German, French

Selfcatering housingunit

Number of persons2-4Number of holiday units1Price smallest unit per week€ 300 per unit

Normal camping

Prices on request

Food

DinnerDistance to supermarket1 kmDistance to restaurants18 km

Facilities and activities in the surroundings (< 15 km)

Marked trails

Wintersports

Children

Small live stock for children

Special target groups

not allowed to smoke in the rooms

Pets allowed if agreed upon

Landscape characteristics

Height above sea level (in meters)618

Route description

Nearest cityZvolen (30 km)Nearest villageZajezova, Pliesovce