1. Slovakia
  2. Haligovce (Stará ?ubov?a, Beskiden)
  3. Goralský dvor
image

Goralský dvor

Location and atmosphere

Goralský dvor is gelegen in het Nationaal Park Pieniny, een kalksteenmassief dat bekend staat om zijn bijzondere schoonheid, rotsachtige bergkammen, diepe kloven en een buitengewoon rijke flora en fauna met honderden vlindersoorten. Gelegen aan de voet van de rotsen van Haligovce is een wandeling over de kam van deze rotsen goed mogelijk en wordt u beloond met een prachtig uitzicht vanaf de top.

Facillities

Er zijn 14 vakantiehuisjes te huur. Elk vakantiehuisje heeft drie kamers: een met twee bedden en twee met drie bedden; en is verder voorzien van een toilet en doucheruimte. In de winterperiode kunnen de huisjes verwarmd worden. De camping telt 60 plaatsen en is voorzien van goed sanitair, dat ook toegankelijk is voor rolstoelgebruikers. U kunt gebruikmaken van de vuurplaatsen met grill, twee keukens met kookplaat, afwasruimtes en wasmogelijkheden. Er zijn verschillende restaurants, ook toegankelijk voor rolstoelgebruikers, waar regelmatig volksmuziek wordt gespeeld. Verder zijn er een voetbal- en volleybalveld, een reusachtig groot schaakspel, een Russisch kegelspel en speeltoestellen voor kinderen, zoals schommels. U wordt geholpen met het huren van fietsen, kano´s of rubberboten. Wifi is beschikbaar.

Surroundings and activities

Op het terrein bevindt zich een klein museum van landbouwwerktuigen en gereedschappen. Op vijf kilometer is een vertrekpunt van de vlottentocht onder begeleiding, die u over een afstand van elf kilometer over de rivier Dunajec voert. Dit is de grensrivier tussen Polen en Slowakije. Andere sportieve mogelijkheden zijn wildwaterkanoën op de Dunajec, mountainbiken, fietstochten en wandeltochten. Ook kunt u een boottocht maken bij de dam in de Dunajec. Het Kartuizermonnikenklooster Červeny Kláštor (3 km) is nu een volkenkundig museum. Een loopbrug over de rivier verbindt Červený Kláštor met Polen. Een wandeltocht naar de top van de Trzy Korony (de Drie Kronen) op 500 meter boven de rivier is alleen geschikt voor geoefende wandelaars.

General information

Opening times accommodationyear roundOpening times campsite01-05 t/m 31-10

Languages spoken

English, German

Selfcatering housingunit

Number of persons112Number of holiday units14Price smallest unit per week€ 12 p.p.p.n Price largest unit per week€ 60-90 p.n.

Normal camping

Total number of pitches60Number of tent pitches60prices per person€ 2,50Price tent per night€ 2,50-4Price caravan/camper per night€ 5Costs for use electricity per day€ 3,50Price carparking€ 2

Food

Own restaurant/canteenDistance to supermarket1 kmDistance to restaurants0,1 km

Facilities

Wifi

Campfire/barbecue

Boatrent

Bicycles for rent

Sauna/Turkish bath

Facilities and activities in the surroundings (< 15 km)

Bicycles for rent

Marked trails

Boatrent

Wintersports

Children

Playground

Open air children's pool

Special target groups

(Partially) wheelchair accessible (ramp, doorsteps, stairlift, elevator, etc.)

Pets allowed

Landscape characteristics

Height above sea level (in meters)546

Route description

Nearest cityPopradNearest villageVel'ká Lesná, Toporec