1. Slovakia
  2. Kežmarok (Prešov, Beskiden)
  3. RIJO Camping
Small map
image

RIJO Camping

Location and atmosphere

Rijo Camping is een rustige camping aan de voet van het hooggebergte van het Nationaal Park Hoge Tatra. Een immens natuurgebied waar op afgelegen plekken nog wilde dieren als beren, lynxen en gemzen voorkomen. Eenvoudiger te spotten zijn de vele vlinder- en insectensoorten. U bent maar op drie kilometer afstand van Museum TANAP, waar u gedegen uitleg vindt over de planten, dieren en geologische kenmerken van het park, aangevuld met historische informatie en video’s. U kunt hier heerlijk wandelen in de botanische tuin. De Hoge Tatra is zeer geschikt voor mooie bergwandelingen, huttentrektochten maar ook voor diverse vormen van bergklim- en wintersport.

Facillities

De camping is eenvoudig en biedt staanplaatsen voor tenten en caravans. Er is een goede afwisseling tussen zon- en schaduwplekken. Het sanitair is eenvoudig maar schoon. Op de camping is een winkeltje met verkoop van vers brood, een beperkt aanbod van andere voedingswaren, houtskool, ansichtkaarten en souvenirs. Wifi is beschikbaar. Er is een nieuwe speeltuin voor de jongste kinderen. De camping ligt op een kilometer van het dorp Stará Lesná waar u keuze heeft uit een aantal restaurants.

Surroundings and activities

Stará Lesná betekent Oud Bos en is vooral een toeristisch dorp. Het heeft echter nog wel wat oude elementen zoals een kerkje uit de dertiende eeuw, die herbouwd is in de achttiende eeuw. Met een uurtje wandelen bent u aan de voet van de Hoge Tatra. In Tatranská Lomnica (3 km) staat Museum TANAP, hét museum van dit Nationaal Park. In het informatiecentrum kunt u lezen over de diverse educatieve rondwandelingen en over de vele meren en grotten zoals de Belianska grot in het park. Vanaf Tatranská Lomnica kunt u met de kabelbaan naar de op een na hoogste top Lomnický štít op 2633 meter hoogte. U kunt ook een gids boeken voor één- of meerdaagse tochten. In Poprad (20 km) is een VVV en een aquapark, geschikt voor jong en oud.

General information

Opening times campsite01-05 t/m 15-09ReservationNot possible or not necessary, but desirable

Languages spoken

English, German

Normal camping

Total number of pitches100Number of tent pitches100prices per person€ 3,30 Price tent per night€ 3,20 Costs for use electricity per day€ 3,50 Price carparking€ 3,20

Food

Food-shop within accommodationDistance to supermarket1 kmDistance to restaurants1 km

Facilities

Wifi

Facilities and activities in the surroundings (< 15 km)

Marked trails

Guided nature tours

Indoor swimming pool

Health resort

Wintersports

Children

Playground

Special target groups

Pets allowed

Landscape characteristics

Height above sea level (in meters)824

Route description

Nearest cityPopradNearest villageStará Lesná