1. Slovakia
  2. Tatranská Štrba (Štrba, Beskiden)
  3. Autocamping Tatranská Štrba
image

Autocamping Tatranská Štrba

Location and atmosphere

Autocamping Tatranská Štrba ligt middenin het gelijknamige bergdorp in de Hoge Trata. Dit gebergte ligt op de grens van Slowakije en Polen, heeft als hoogste punt de Gerlachovský štít met 2655 meter en die ligt in Slowakije. Waarschijnlijk komt u ze op uw wandelingen niet tegen, maar in de Hoge Trata leven op zeer afgelegen plekken nog wilde dieren als beren, lynxen en gemzen. Fauna die u zeker ziet, zijn de vele vlinder- en insectensoorten. De Hoge Tatra is zeer geschikt voor mooie bergwandelingen in allerlei moeilijkheisdgraden, maar ook voor diverse vormen van wintersport.

Facillities

Op het kampeerterrein kunt u in uw eigen tent of caravan verblijven. U moet er rekening mee houden dat de ondergrond minder geschikt is voor caravans, het terrein is niet geëgaliseerd. Anders is er nog de mogelijkheid om in één van de vakantiehuisjes te verblijven. Er is een gezamenlijke stookplaats geschikt voor grillen, maar u kunt ook eten in het stijlvol ingerichte Slowaakse restaurant. Op het terrein is een sportveld en voor kleine kinderen is er speelgelegenheid. Wifi is beschikbaar.

Surroundings and activities

In de directe omgeving kunt u de St. Nikolaaskathedraal bezoeken en een wijnmuseum. In Poprad, gelegen aan de gelijknamige rivier, is een VVV en het zwemparadijs AquaCity. Het TANAP Museum (12 km) vertelt u alles over de natuurlijke omgeving van de Hoge Tatra en het Nationaal Park van het Slowaaks Paradijs (18,2 km), een aangrenzend beschermd natuurpark op korte afstand. De grot van Belianska jaskyňa is hier zeker een aanrader (Kotlina, 18,4 km). Voor een kasteelbezoek ligt Strážky (Spišská Belá, 16 km) niet ver.Voor een kasteelbezoek is Kasteel Strážky (16,2 km) niet ver.

General information

Opening times accommodation01-05 t/m 30-09

Languages spoken

English, Danish

Selfcatering housingunit

Number of persons74Number of holiday units17Price smallest unit per week€ 252 per unit

Normal camping

Total number of pitches80Number of tent pitches80prices per person€ 4,00Price tent per night€ 2,50Price caravan/camper per night€ 2,50Costs for use electricity per day€ 3,30

Food

Own restaurant/canteenDinnerDistance to supermarket0 kmDistance to restaurants0 km

Facilities

Wifi

Campfire/barbecue

Facilities and activities in the surroundings (< 15 km)

Marked trails

Indoor swimming pool

Wintersports

Children

Playground

Special target groups

Pets allowed

Landscape characteristics

Height above sea level (in meters)939

Route description

Nearest cityPopradNearest villageTatranská Štrba