1. Slovakia
  2. Liptovská Kokava (Lipt. Mikuláš, Beskiden)
  3. Minicamping Jana vrm. Kemping na Roľníckom Dvore
image

Minicamping Jana vrm. Kemping na Roľníckom Dvore

Location and atmosphere

Kemping na Roľníckom Dvore doet niet helemaal recht aan haar naam. Het betekent Camping op de Boerenbinnenplaats maar de kampeerplekken bevinden zich in de achtertuin. Gelegen tussen de Hoge - en Lage Tatra heeft u vanaf deze kleine camping een geweldig uitzicht op de Westelijke Tatra. De rivier Belá stroomt vlak langs de camping en is een waterparadijs voor beoefenaars van het raften. Weg van de drukte maar toch in de aantrekkelijke regio Liptov met de bekende Demänová Vrijheidsgrotten biedt deze boerencamping een gastvrij verblijf en is het een uitstekende uitvalsbasis voor lange wandelingen en sportieve activiteiten.

Facillities

De camping heeft twaalf staanplaatsen, waarvan acht voorzien zijn van elektriciteit. Het sanitair is eenvoudig en netjes en er is een klein keukentje. De boerderij heeft een gastenkamer voor twee personen en een voor vijf personen. Op de camping is heel uitgebreide Nederlandstalige informatie aanwezig over bezienswaardigheden en activiteiten in de wijde omgeving.

Surroundings and activities

De camping is het ideale vertrekpunt voor wandel- en fietstochten in de Hoge -, Lage - en Westelijke Tatra. U kunt vele sporten beoefenen zoals rafting, paragliding of bergbeklimmen. Voor watersportactiviteiten kunt u naar het meer Liptovská Mare of een dagje naar waterpark Tatralandia bij Liptovský Mikuláš (12 km). In het openluchtmuseum Múzeum Liptovskej dediny in Pribylina (2 km) staan de typische Slowaakse huizen die verplaatst zijn bij de aanleg van het stuwmeer Liptovská Mare. Hier wordt het oude dorpsleven zichtbaar. Het openluchtmuseum is onderdeel van het Liptov Museum in Ružomberok waar de bezoeker meer aan de weet komt over de natuur, archeologie, geschiedenis, etnografie en papierproductie in deze streek.

General information

Opening times accommodation15-04 t/m 15-10Opening times campsite15-04 t/m 15-10ReservationNecessary during whole year

Languages spoken

German

Lodging

Number of persons7Number of rooms2Prices on request

Normal camping

Total number of pitches12Prices on request

Food

Distance to supermarket0,5 kmDistance to restaurants0,5 km

Facilities

Campfire/barbecue

Facilities and activities in the surroundings (< 15 km)

Bicycles for rent

Marked trails

Horseriding

Windsurfing

Sailing

Boatrent

Indoor swimming pool

Health resort

Wintersports

Special target groups

not allowed to smoke in the rooms

Pets allowed if agreed upon

Landscape characteristics

Height above sea level (in meters)799

Forest and/or moorland, mixed agricultural

Mountainous to alpine landscape

Puddle, fen, lake

Route description

Nearest cityLiptovský MikulášNearest villageLiptovská Kokava