1. Slovakia
  2. Demänovská Dolina (Lipt. Mikuláš, Karpaten)
  3. ATC Bystrina
Small map
image

ATC Bystrina

Location and atmosphere

In deze omgeving van naaldbossen aan de noordkant van het Nationaal Park Lage Tatra, ligt Camping Bystrina. De camping is terrasvormig aangelegd en biedt een prachtig uitzicht op het bergachtige landschap. Voor de geoefende wandelaar is er een gemarkeerde wandelroute naar de hoogste top van de Lage Tatra op 2043 meter hoogte. Vanaf de camping loopt u zo naar de stoeltjeslift die u naar de bergtop Chopok brengt op 2024 meter.

Facillities

Camping Bystrina is het hele jaar geopend. Met een oppervlakte van vijf hectare heeft u ruime staanplaatsen voor uw tent of caravan. In het lager gelegen gedeelte is elektriciteit beschikbaar. Het sanitair is goed met gerenoveerde toiletten, douches met warm en koud water en een wasserette. U kunt ook een mooi ingerichte stacaravan huren met fantastisch uitzicht vanaf een eigen terras. Voor de kinderen is er een speeltuin met mooie houten toestellen, een trampoline en een basketbalveldje en campinggasten kunnen in het naastgelegen hotel tafeltennissen of biljarten. Toeristische informatie, ook over activiteiten als paragliden, raften of paardrijden, is beschikbaar bij de receptie. Hier zijn ook fietsen te huur. In de buurt is een zomerrodelbaan en een tennisbaan. Wilt u uit eten, naast de camping is het restaurant.

Surroundings and activities

In Demänovská Dolina kunt u bijzondere druipsteengrotten bezoeken. Bij het stuwmeer Liptovské Mara (13 km) kunt u waterfietsen of een roeiboot huren. Bij Chopkom (6 km) ligt het Vrbické meer. Liptovský Mikuláš (7 km) heeft een museum en hier is ook een watersportcentrum waar u kunt raften, maar ook kunt paintballen, golven of boogschieten. Tatralandia in Vzdialenosťje (12 km) is het grootste waterpark in Slowakije met glijbanen, binnen- en buitenzwembaden en sauna. U bevindt zich in het skigebied Žiarce (1 km) met pistes voor zowel beginners als gevorderden. Soms kunt u 's nachts skiën over een lengte van 550 meter met verlichte pistes. Jasná (10 km) biedt de perfecte pistes en is zeer geschikt voor snowboarden. Vlkolínec (37 km) staat op de werelderfgoedlijst van Unesco te boek als een uniek landschaps-, woon- en architectonisch complex.

General information

Opening times accommodationyear roundReservationNecessary during high season

Languages spoken

English, German

Normal camping

Accommodation for rent (such as a cabin, tent, yurt, gypsy wagon, trailer or caravan) etc.Total number of pitches100Number of tent pitches100prices per person€ 3,50Price tent per night€ 2,80Price caravan/camper per night€ 3,30Costs for use electricity per day€ 3,70Caravan rental price per week€ 245 (o.b.v. 2 p.)

Food

Own restaurant/canteenDistance to restaurants0,1 km

Facilities

Campfire/barbecue

Bicycles for rent

Facilities and activities in the surroundings (< 15 km)

Marked trails

Horseriding

Boatrent

Indoor swimming pool

Tennis court

Wintersports

Children

Playground

Special target groups

Pets allowed

Landscape characteristics

Height above sea level (in meters)1095

Route description

Nearest cityLiptovský Mikuláš Nearest villageDemänovská Dolina