1. Portugal
  2. Alentejo
  3. Odemira (Beja)
  4. Monte Maravilhas
Small map
image

Monte Maravilhas

Location and atmosphere

Monte Maravilhas is een 8,5 hectare groot landgoed over de heuvels, met een vruchtbare vallei en een boomgaard met wijnranken, vijgen, sinaasappels en olijfbomen. Er zijn vier waterputten en een oude tuin met terrassen. In de winter en het voorjaar stroomt er nog water door de beek in de vallei. Dit is een goede thuisbasis voor het ontdekken van de heerlijke provincie Alentejo.

Facillities

Er zijn drie zorgvuldig gerenoveerde huizen: ze zijn volledig ingericht, hebben houtkachels, een ruim uitzicht, veel privacy en eigen terrassen met parasols en ligstoelen. Ze zijn geschikt voor twee tot vier à zes personen. Casa Amarela en Casa Mimosa kunnen geschakeld worden en zodoende gebruikt worden voor groepsactiviteiten. Driehonderd meter verderop ligt de Casa Azul. In de groene tuin ligt een door de natuur omgeven zoutwaterzwembad dat gevuld is met natuurlijk bronwater. Tussen de olijfbomen en kurkeiken is plaats voor zes tenten en drie kleine caravans, waarvan twee plekken voorzien zijn van elektra. Er zijn ook caravans te huur voor twee of drie pesronen. Het hele jaar door worden activiteitenweken georganiseerd, gericht op onder andere meditatie, massage, schilderen, Portugees leren en wandelen.

Surroundings and activities

In de over het algemeen zeer droge provincie Alentejo treft u hier een groene oase met een prachtig uitzicht over de bergen van Monchique. Op circa tien minuten loopafstand ligt restaurant Saskia waar u van typische Portugese gerechten en ook vegetarische menus kunt genieten. U kunt de maaltijden ook bij uw accommodatie laten bezorgen! Het Santa Clarameer ligt op 13 kilometer en de Atlantische Oceaan met de rustige, ongerepte stranden van het natuurpark Costa Vicentina y Alentejana liggen op 45 kilometer. De stranden die u echt niet mag missen, zijn die van Vale dos Homens, Murração en Carriagem, in de omgeving van Aljezur.

General information

Opening times accommodationyear round

Languages spoken

German, French, Dutch, Portuguese, English

Selfcatering housingunit

Number of persons14Number of holiday units3Price smallest unit per week€ 540 per unitPrice largest unit per week€ 640 per unit

Group accommodation

Number of persons14Number of rooms7Prices on request

Nature camping

Accommodation for rent (such as a cabin, tent, yurt, gypsy wagon, trailer or caravan) etc.Total number of pitches9Number of tent pitches6prices per person€ 7,50Price caravan/camper per night€ 4Costs for use electricity per day€ 2,50Caravan rental price per week€ 210

Food

Own restaurant/canteenBreakfastLunchDinnerDistance to supermarket1 kmDistance to restaurants1 km

Facilities

Bicycles for rent

Open-air swimming pool

Workshops and courses

Facilities and activities in the surroundings (< 15 km)

Guided nature tours

Children

Highchair

Cot

Special target groups

Working on the farm (in exchange for board and lodging) possible

Member of WWOOF (Willing Workers On Organic Farms)

not allowed to smoke in the rooms

Pets allowed if agreed upon

Landscape characteristics

Farm production

A part-time farm

Organic or biodynamic farm

Fruticulture, Viticulture and/or olive cultivation

Route description

Nearest cityOuriqueNearest villageSão Martinho das Amoreiras