1. Portugal
  2. Alentejo
  3. Vimieiro (Évora)
  4. B&B Camping
Small map
image

B&B Camping

Location and atmosphere

Bubulcus & Bolotas Camping is een nieuwe en duurzame accommodatie in een ongerept mediterraan bos in Alentejo in het binnenland van zuidelijk Portugal. De gebouwen gaan op in de omgeving door het gebruik van kurk en andere natuurlijke materialen. Elektriciteit wordt opgewekt met zonnepanelen, water komt uit eigen bron en voor warm water wordt ook gebruik gemaakt van de zon. Met wat geluk kunt u in de omgeving schuwe mangoesten spotten die al eeuwenlang in deze hoek van Europa leven. Ook bijzondere flora als waterranonkel is hier te vinden.

Facillities

De camping van drie hectare beschikt over 25 ruime kampeerplaatsen, verspreid over het terrein. Een beperkt aantal plekken, onder andere geschikt voor caravans en campers, hebben elektriciteitsaansluiting. Het nieuwe sanitair is voorzien van alle gemakken voor douche en afwas. De receptie kan verder in schaduwschermen voorzien. Er is een gemeenschappelijk terras en voor gasten is een zonneoven en barbecue op aanvraag beschikbaar. Komt u niet met een eigen kampeermiddel dan zijn er het hele jaar ingerichte tenten te huur. Die zijn geschikt voor twee volwassen en één kind tot ongeveer 5 jaar. Als mensen met meer of oudere kinderen een tent willen huren, kunnen we een bijzettentje bijplaatsen. Verder is een luxe bungalow, geschikt voor maximaal vijf personen, te huur met eigen badkamer, keuken en terras. De bungalow is voorzien van airconditioning voor gebruik tijdens daguren.

Surroundings and activities

Er zijn veel mooie plekken met water in de buurt zoals de stuwmeren van Maranhão (30 km) of Divor (25 km) en de rivierstranden van Mora (29 km) en Fronteira (39 km). Het riviertje Divor (12 km) heeft spectaculaire stroomversnellingen. De camping verstrekt routebeschrijvingen naar al deze plaatsen. Alentejo is het land van de kastelen en vanaf de camping zijn er drie zichtbaar: Estremoz (20 km), Evoramonte (15 km) en Arraiolos (22 km). Uit de prehistorie vindt u dolmen en menhirs in de omgeving en er zijn zelfs cromlechs ouder dan Stonehenge. Ook uit de Romeinse tijd is er veel terug te vinden, bijvoorbeeld in Torrega (40 km). De historische stad Évora is zeker een bezoek waard.

General information

Opening times accommodationyear roundOpening times campsiteyear roundReservationNot possible or not necessary, but desirable

Languages spoken

Dutch, Portuguese, English, German, Spanish, French

Selfcatering housingunit

Number of persons5Number of holiday units1Price largest unit per week€ 479-599 per unit

Nature camping

Accommodation for rent (such as a cabin, tent, yurt, gypsy wagon, trailer or caravan) etc.Total number of pitches25Number of tent pitches20prices per person€ 5Price per child (<12)€ 3Price tent per night€ 5-8Price caravan/camper per night€ 8Costs for use electricity per day€ 4Tent rental price per week€ 227-284Price carparking€ 5

Food

Distance to supermarket4 kmDistance to restaurants4 km

Facilities

Wifi

Campfire/barbecue

Bicycles for rent

Facilities and activities in the surroundings (< 15 km)

Marked trails

Horseriding

Open-air swimming pool

Indoor swimming pool

Children

Highchair

Cot

Special target groups

Facilities for wheelchair users (toilet, shower, bathroom, kitchen, etc.)

not allowed to smoke in the rooms

Pets allowed if agreed upon

Landscape characteristics

Height above sea level (in meters)225

Forest and/or moorland, mixed agricultural

Hilly scenery

Route description

Nearest cityÉvora (34 km)Nearest villageVimieiro (4 km)