1. Portugal
  2. Centro
  3. Penalva do Castelo (Viseu)
  4. Quinta do Pisão
image

Quinta do Pisão

Location and atmosphere

In Noord-Portugal, in een heuvelachtig, authentiek terrassenlandschap waar kleinschalige wijn- en landbouw bedreven wordt, ligt deze quinta. Verscholen tussen wijngaarden, bossen en grenzend aan een vriendelijk beekje. Op de boerderij worden op bescheiden schaal druiven en olijven geteeld. Van de druiven wordt hier wijn gemaakt. Verder is er een moestuin, een bessenveldje, een boomgaard en een stukje bos en worden er paddenstoelen verbouwd. Het leven is er eenvoudig maar wel duurzaam. Op het terrein scharrelen een speelse hond, kippen en konijnen, schapen en eenden in het rond. In deze rustieke, zonnige omgeving is het genieten van het leven dichtbij de natuur. Er zijn volop mogelijkheden om te wandelen en te mountainbiken.

Facillities

Op de quinta staan twee safari lodges die elk aan vier personen onderdak bieden. Genieten van het buitenleven, maar met de luxe van een goed bed, een compleet ingerichte lodge en een eigen badkamer. De lodges beschikken over elektriciteit en koud water. De inrichting bestaat uit een keukenblok met gootsteen en vierpitsgaskookplaat, koelkast, een volledige kookuitrusting en servies, een grote steigerhouten kast, een eettafel met vier stoelen, een tweepersoonsbed, een stapelbed en op de veranda nog twee luie stoelen. Elke lodge heeft exclusief een mooie, eenvoudige badkamer in het splinternieuwe badkamerhuisje, dat twee terrassen lager ligt. Het water komt uit eigen bron en een zonneboiler zorgt voor warmte. We bieden u een overdekt terras omringd met wijnranken en uitzicht op de quinta, waar wij op verzoek ´s ochtends uw ontbijt verzorgen en twee keer per week een lekker dinertje houden, inclusief wijn, dessert en koffie. De ingrediënten komen zoveel mogelijk uit eigen tuin. Op Quinta do Pisão is het heerlijk luieren of zwemmen in ons zwembad. Voor de allerkleinsten is er een zandbak, glijbaan en schommel. Grotere kinderen kunnen zich uitleven op de trapveldjes of hutten bouwen bij de rivier of in het bos.

Surroundings and activities

In Penalva do Castelo is elke week een gezellige weekmarkt. Ook zijn er twee supermarkten, een paar cafeetjes, een postkantoor, een zwembad, een bibliotheek en enkele boekhandeltjes. Verder kunt u er een Romeinse brug, prehistorische hunebedden en een bijzonder landhuis uit de 17e eeuw bezichtigen. Mangualde is een klein stadje. Hier is het bus- en treinstation. Er zijn vier grote supermarkten, terrasjes en restaurants, een stadspark en winkels. Vanaf de op een heuvel gelegen kerk Senhora do Castelo heeft u een mooi uitzicht op de omgeving. Voor cultuurliefhebbers zijn de historische binnenstad van Viseu en de prachtige, oude universiteitsstad Coimbra een bezoek waard. In een uurtje rijden staat u op de Torre, met 1993 meter de hoogste top van het Portugese vasteland en gelegen in het Nationaal Park Serra da Estrela. Het is de hoogste bergketen van Portugal: een prachtig, ruig landschap met kraakheldere bergmeertjes, diepe gletsjerdalen en karakteristieke bergdorpjes. Er zijn mooie wandelroutes uitgestippeld.

General information

Opening times accommodation01-06 t/m 30-09ReservationNecessary during whole year

Languages spoken

Dutch, Portuguese, English

Accommodation for rent (such as a cabin, tent, yurt, gypsy wagon, trailer or caravan) etc.Total number of pitches2 safari lodgesNumber of tent pitches0 (niet toegankelijk voor kampeerders)Tent rental price per day€ 50-85 (tenminste 3 nachten)Tent rental price per week€ 320-590

Food

BreakfastDinner€ 10 per persoon incl. drankjesDistance to supermarket3 kmDistance to restaurants3 km

Facilities

Wifi

Bicycles for rent

Open-air swimming pool

Tours of the farm

Facilities and activities in the surroundings (< 15 km)

Marked trails

Open-air swimming pool

Children

Small live stock for children

Playground

Special target groups

not allowed to smoke in the rooms

Landscape characteristics

Height above sea level (in meters)393

Forest and/or moorland, mixed agricultural

Hilly scenery

Stream, river, canal

Farm production

A part-time farm

Small, traditional and ecological farm

Horticulture, Fruticulture, Viticulture and/or olive cultivation

Route description

Nearest cityMangualde (7 km), ViseuNearest villagePenalva do Castelo (3 km)