1. Portugal
  2. Centro
  3. Alcobaça (Leiria)
  4. Parque de Campismo Rural da Silveira
image

Parque de Campismo Rural da Silveira

Location and atmosphere

Eigenaar Antonio heeft op zijn oude landgoed van acht hectare een minicamping met 19 plaatsen gerealiseerd. De plekken hebben voldoende privacy en liggen in de schaduw van oude kurkeiken en eucalyptusbomen. Het is een terrein dat feilloos past in de natuurlijke omgeving en over het terrein kun je dan ook fijn slenteren.

Facillities

Het kampeerterrein heeft een overdekt gedeelte met tafels en stoelen voor algemeen gebruik. Daarnaast is er een gemeenschappelijke ruimte met tafeltennistafel, koelkast en een kleine bibliotheek. Ook is er een badmintonveld en schommels voor de kinderen. Een wasmachine staat tot uw beschikking.

Surroundings and activities

Het terrein is prima gesitueerd op twaalf kilometer van strand en zee en op tien kilometer van het natuurgebied Parque Natural das Serras de Aire e Candeeros. Dit park is deel van de Maciço Calcário Estremenho, een belangrijke kalksteenformatie in Portugal. Het is een ruw en droog landschap met olijfbomen, kruipvegetatie en oneindige lemen wallen, die er op duiden dat het gebied ooit is ontgonnen voor landbouwdoeleinden. Er zijn tal van grotten en het is een belangrijk gebied voor vleermuizen. Er zijn tien soorten geregistreerd en het diertje is afgebeeld in het logo van het park. Er zijn enkele gemarkeerde wandelroutes met een lengte van twee tot 16 kilometer. In de regio zijn verder talloze historische plaatsen een bezoek waard. Zoals het drie kilometer verderop gelegen klooster van Alcobaça, dat tot het nationaal cultureel erfgoed behoort.

General information

Opening times accommodation15-05 t/m 15-09ReservationNecessary during high season

Languages spoken

French, Portuguese, English

Nature camping

Total number of pitches19Number of tent pitches16prices per person€ 3,50Price tent per night€ 3Price caravan/camper per night€ 4Costs for use electricity per day€ 2Price carparking€ -

Food

Distance to supermarket3 kmDistance to restaurants3 km

Facilities

Campfire/barbecue

Facilities and activities in the surroundings (< 15 km)

Marked trails

Horseriding

Windsurfing

Open-air swimming pool

Indoor swimming pool

Health resort

Tennis court

Special target groups

Pets allowed

Landscape characteristics

Height above sea level (in meters)120

Farm production

Small, traditional and ecological farm

Route description

Nearest cityAlcobaçaNearest villageÉvora de Alcobaça