1. Portugal
  2. Lisboa e Vale do Tejo
  3. Lisboa (Lisboa)
  4. Lisbon Story Guesthouse
Small map
image

Lisbon Story Guesthouse

Location and atmosphere

Het Lisbon Story Guesthouse is een recent pension gelegen in het centrum van Lissabon. Alle kamers zijn uniek en vertegenwoordigen een cultureel of een natuurlijk element dat u ergens in Portugal kunt terugvinden. De namen van de kamers verraden al het een en ander. Het ligt in een van de meest bekende en historische wijken van Lissabon, Rossio. De eigenaren verwelkomen u graag en u kunt bij hen terecht voor informatie en tips, die alleen de lokale bevolking u aan de hand kan doen.

Facillities

U heeft de keuze uit elf tweepersoonskamers. Drie ervan beschikken over een eigen badkamer plus toilet. Acht kamers maken gebruik van drie gedeelde badkamers met toilet. In het Lisbon Story Guesthouse beschikt u verder over een gemeenschappelijke woonkamer, een terras en een keuken. Het is dus mogelijk om uw eigen voedingswaren in te slaan en een eigen maaltijd te bereiden. U heeft gratis wifi-internet en koffie en thee zijn de hele dag verkrijgbaar. Het ontbijt is inbegrepen en kan worden geserveerd tot in de late ochtenduren. U kunt zich dus met een gerust hart in het nachtleven storten.

Surroundings and activities

Lisbon Story Guesthouse ligt in Rossio in de Baixa Pombalina oftewel de benedenstad, de centrale stad van Lissabon. Deze wijk is gebouwd nadat bijna alle gebouwen er bij de aardbeving en het daarop volgende inferno van Lissabon in 1755 ingestort waren. De straten van het stadsdeel zijn gebouwd in rechte lijnen en lijken in niets op het organische stratenpatroon van vóór de aardbeving. De wijk is met de destijds gangbare technieken aardbevingsbestendig wederopgebouwd en in het patroon van de wijk zijn brandgangen en wallen bedacht. Het staat bekend als een chique buurt met exclusieve winkels en wordt druk door toeristen bezocht. Het is een prachtig centraal punt om de stad verder te verkennen en u heeft een uitgebreid openbaar vervoernetwerk op loopafstand van u liggen. Waaronder bijvoorbeeld de monumentale tramlijn 28. Als u een dagje de natuur in wil kunt u naar Sintra of het Estuário do Tejo gaan.

General information

Opening times accommodationyear roundReservationNecessary during whole year

Languages spoken

Spanish, French, Portuguese, English

Lodging

Number of persons22-30Number of rooms11Price double room per night€ 40-120 Price includes breakfast

Food

BreakfastDistance to supermarket1 kmDistance to restaurants0.1 km

Facilities and activities in the surroundings (< 15 km)

Marked trails

Guided nature tours

Windsurfing

Sailing

Boatrent

Special target groups

not allowed to smoke in the rooms

Pets allowed if agreed upon

Landscape characteristics

Height above sea level (in meters)14

Route description