1. Netherlands
  2. Groningen
  3. Pieterburen (De Marne)
  4. Woonwagen Wadkovice
image

Woonwagen Wadkovice

Location and atmosphere

Wilt u ook eens de bijzondere ervaring opdoen en overnachten in een echte woonwagen? Dat kan in ons gastenverblijf Wadkovice. Wij bieden u een plek met alle gemakken van thuis alleen in een totaal andere beleving; namelijk op wielen. Wilt u een romantisch weekend voor twee of een vakantie met de kinderen? Onze woonwagen is ingericht voor vier volwassen personen en geschikt voor beide opties. De woonwagen staat op een prachtige, groene plek, verscholen in het bekende dorp Pieterburen in het Hoge Noorden van Groningen.

Facillities

De woonwagen staat op een beschut plekje aan de rand van een boomgaard. Vanuit de erker van de wagen of de veranda kijkt u uit op de fruitbomen, kippen en geitjes. Er is een tweepersoonsbed en een knusse stapelbedstede waar ook volwassenen gestrekt in kunnen liggen. De woonwagen is verder ingericht met woonkamer, keuken en badkamer met douche en toilet. De woonwagen is voorzien van centrale verwarming en daarnaast voor de liefhebber ook met een houtkachel. De woonwagen heeft wifi- en televisie-aansluiting. In de keuken staat een fornuis met oven en de belangrijkste keukenspullen zijn aanwezig. Het ontbijt zal op de eerste ochtend van uw verblijf aanwezig zijn in de woonwagen en de koelkast zal in overleg met u gevuld zijn met allerlei streekproducten, zoals worst, kaas, biologische cider of andere lekkernijen. Veel is mogelijk in overleg. Buiten kunt u heerlijk toeven op de veranda of op het zonnige grasveld en 's avonds is er een vuurton waar u een vuurtje kunt stoken en barbecueën.

Surroundings and activities

Pieterburen is waarschijnlijk een van de bekendste dorpen van Nederland vanwege de Zeehondencrêche. Maar afgezien van deze bekende attractie zijn er nog veel meer activiteiten te ondernemen en ervaringen te beleven. Denkt u maar eens aan wadlopen, yoga op het wad, een visje prikken op Lauwersoog, het Nationaal Park Lauwersmeer met al haar mogelijkheden zoals tucktuck-rijden, wandelen, fietsen, vogels kijken, zeilen en zwemmen, een bezoekje aan het haventje en het bruine café op Noordpolderzijl aan de Waddenzee, de DoeZoo, Landgoed Verhildersum, de Menkemaborg, heerlijk eten in Restaurantschip 't Appeltje op drie minuutjes loopafstand, of een dagje Groningen, Schiermonnikoog of Borkum (D). Pieterburen heeft een zeer rijke omgeving en bovendien is er veel natuur. Als u houdt van vogels kijken dan is deze omgeving een Walhalla. Kiekendieven, gorzen, ijsvogels, zeearenden, steltlopers op het wad, lepelaars, grote zilverreigers, blauwborsten en nachtegalen zijn enkele vogels die in de omgeving voorkomen.

General information

Opening times accommodationyear roundReservationNot possible or not necessary, but desirable

Languages spoken

Dutch

Lodging

Number of persons4Number of rooms3Price single room per night€ 75Price double room per night€ 75 per roomPrice shared room per night€ 95 per roomPrice includes breakfast

Selfcatering housingunit

Number of persons4Prices on request

Food

Breakfast€ 5Distance to supermarket4 kmDistance to restaurants< 1 km

Facilities

Campfire/barbecue

Facilities and activities in the surroundings (< 15 km)

Marked cycle routes

Bicycles for rent

Marked trails

Guided nature tours

Boatrent

Indoor swimming pool

Children

Small live stock for children

Highchair

Cot

Special target groups

not allowed to smoke in the rooms

Pets allowed

Landscape characteristics

Sea, beach, dunes, lagoon

Predominantly agricultural

Route description

Nearest cityGroningenNearest villagePieterburen