1. Netherlands
  2. Drenthe
  3. Hooghalen (Midden-Drenthe)
  4. Camping Tikvah
image

Camping Tikvah

Location and atmosphere

Camping Tikvah is een milieuvriendelijke minicamping in de Drentse Hooglanden, omgeven door uitgestrekte bossen, zandverstuivingen, heidevelden en vennen. Grenzend aan de camping ligt één van de mooiste boom-heidelandschappen, het Grote Zand. Op de landelijk gelegen camping zijn schapen, katten, een hond en er zwerven kippen in het rond. De camping heeft een christelijke identiteit en iedereen is welkom. Tikvah betekent hoop en is gekozen omdat de camping nabij het Herinneringscentrum van het voormalig Kamp Westerbork ligt. De familie beheert ook een ideële stichting die Joodse gemeenschappen helpt.

Facillities

De camping van een hectare telt 38 plaatsen en plekken tot wel 200 m2 groot. Er zijn vijf beschutte velden en er is een modern sanitairgebouw. Op de plaats is een wateraansluiting beschikbaar. Er is een speeltuin met diverse toestellen. Draadloos internet is gratis verkrijgbaar. Er is één ingerichte caravan en een stacaravan te huur. Ook kunt u logeren in het sfeervolle vakantiehuis De Schaapskooi, oorspronkelijk een stookhuis en geschikt voor vier à vijf personen. Verder is er een boerderijappartement voor twee personen te huur. Groepen tot tien personen kunnen terecht in de splinternieuwe groepsaccommodatie. Deze is voorzien van vloerverwarming, acht eenpersoonsbedden en een stapelbed, verdeeld over twee kamers. Soms zijn er producten van eigen land of uit de onbespoten tuin te koop.

Surroundings and activities

Camping Tikvah is een uniek startpunt voor wandel- en fietstochten. Op loopafstand bevindt zich het voormalig Kamp Westerbork en de radiosterrenwacht. Hier is het Melkwegpad met informatie over het heelal en de grootste radiotelescopen van Europa. De Iberenplas met schoon zwemwater ligt op een half uurtje fietsen. Op het Hijkerveld kunt u Schonebeker-schapen en Schotse Hooglanders bekijken. Andere uitstapjes: het Museumdorp Orvelte (15 km), het Hunebedcentrum in Borger (20 km) of het Noorderdierenpark in Emmen (35 km).

General information

Opening times campsite01-04 t/m 31-10ReservationNecessary during high season

Languages spoken

German, Dutch, English

Selfcatering housingunit

Number of persons6Number of holiday units2Please bring your own sleeping bagPlease bring your own towelsPrices on request

Group accommodation

Number of persons10Number of rooms2Price dormitory room per night€ 13 Price double room per night€ 35

Nature camping

Accommodation for rent (such as a cabin, tent, yurt, gypsy wagon, trailer or caravan) etc.Total number of pitches13Number of tent pitches25prices per person€ 4Price tent per night€ 4Price caravan/camper per night€ 4Costs for use electricity per day€ 1,50Caravan rental price per week€ 190

Food

Sales of own produceDistance to supermarket1,5 kmDistance to restaurants1,5 km

Facilities

Campfire/barbecue

Bicycles for rent

Guided excursions in the surroundings

Facilities and activities in the surroundings (< 15 km)

Bicycles for rent

Marked trails

Guided nature tours

Horseriding

Open-air swimming pool

Indoor swimming pool

Children

Small live stock for children

Playground

Highchair

Special target groups

(Partially) wheelchair accessible (ramp, doorsteps, stairlift, elevator, etc.)

Facilities for wheelchair users (toilet, shower, bathroom, kitchen, etc.)

not allowed to smoke in the rooms

Pets allowed

Landscape characteristics

Height above sea level (in meters)19

Route description

Nearest cityAssenNearest villageHooghalen