1. Netherlands
  2. Friesland
  3. Harlingen Seaport (Harns/Harlingen)
  4. Klipper Iselmar, CO2-Neutraal het Wad op!
Small map
image

Klipper Iselmar, CO2-Neutraal het Wad op!

Location and atmosphere

Klipper Iselmar werd in 1902 voor de zeevaart gebouwd. Schippers Jan Pieter en Mirjam hebben het oude schip in 2001 gerestaureerd en opnieuw onder zeil gebracht. Jan Pieter en Mirjam zijn geboren en getogen in Friesland en het varen zit in hun bloed. Ze delen graag hun kennis van het noordelijk IJsselmeergebied en de Waddenzee. Meestal varen ze in de weekends met groepen naar Terschelling of Vlieland, waar tijd is voor een heerlijke strandwandeling. Op het schip wordt bewust omgegaan met energie, water en afval. Gasten mogen gratis gebruik maken van biologische schoonmaakmiddelen en van lekkere ecologische handzeep en shampoo.

Facillities

Anno 2013 is de deklast vervangen door ruime zonnedekken met zitzakken om te loungen en is een ruime kuip op het tussendek geplaatst zodat ook kleinere kinderen veilig kunnen spelen tijdens de zeiltochten. Benedendeks vind je een prachtige ruime scheepssalon, zodat je ook bij Hollands weer lekker je gang kunt gaan, en er is een fijne kombuis om gezellig samen te koken. Ook is het mogelijk om je door de scheepskok te laten verwennen. Het schip en de kombuis zijn bekroond met Waddengoud en de specialiteit aan boord is de visbarbecue! Het schip heeft 13 comfortabele scheepshutten met 34 à 37 slaapplaatsen, genoeg ruimte voor een flink gezelschap! De hutten hebben een patrijspoort, kastruimte, warm en koud stromend water en centrale verwarming. Ook is er ruimte om eventueel een kinderbedje bij te zetten. De drie gemeenschappelijke douches zijn uitgevoerd met waterbesparende thermostaatkranen en de vier hangtoiletten worden gespoeld met zeewater. Er zijn kinderzwemvesten aan boord en een grote loopplank om ook bij laag water goed aan boord te komen.

Surroundings and activities

Op langere tochten wordt er ook wel drooggevallen of blijven we een nachtje voor anker. Als we droogvallen gaan we mossels en kokkels zoeken, garnalen vangen, wadlopen en genieten van de stilte op het wad. Meestal zoeken we een plekje in the middle of nowhere. Bij wat meer wind zeilen we graag grotere afstanden en komen we ook op het zuidelijke IJsselmeer, met de prachtige oude stadjes Hoorn, Enkhuizen en Medemblik ... . De allerleukste activiteit is natuurlijk het zeilen zelf! Kort voor afvaart verzorgen we een leuke zeilintroductie en veiligheidsinstructie en dan kiezen we het ruime sop.

General information

Opening times accommodationyear roundReservationNecessary during whole year

Languages spoken

German, Dutch, English

Lodging

Number of persons34Number of rooms13Prices on request

Selfcatering housingunit

Number of persons34Number of holiday units1Please bring your own sleeping bagPlease bring your own towelsPrices on request

Group accommodation

Number of persons34Number of rooms13Please bring your own bed linenPlease bring your own sleeping bagPlease bring your own towelsPrices on request

Food

BreakfastLunchDinner

Facilities

Campfire/barbecue

Facilities for playing outside

Guided excursions in the surroundings

Facilities and activities in the surroundings (< 15 km)

Bicycles for rent

Marked trails

Guided nature tours

Horseriding

Windsurfing

Sailing

Boatrent

Open-air swimming pool

Health resort

Special target groups

smoking restricted or prohibited

Pets allowed if agreed upon

Landscape characteristics

Route description

Nearest cityHarlingenNearest villageWest-Terschelling