1. Netherlands
  2. Overijssel
  3. Lemele (Ommen)
  4. Natuurcamping de Lemeler Esch
image

Natuurcamping de Lemeler Esch

Location and atmosphere

Tinus en Wilma Ellenbroek zijn in 1982 aan De Lemeler Esch begonnen. Een camping aan de voet van de Lemelerberg. Wij willen u daarvan laten genieten en ervaren dat die 78 meter hoge heuvel toch echt wel een beklimming is. De ligging tegen de Lemeler- en Archemerberg zien wij als een kroonjuweel. Dat geeft ons ook de verplichting om daar bewust en zuinig mee om te gaan. Dat doen we graag samen met u als gast. Daarom geven wij informatie over onze achtertuin, organiseren wij natuuractiviteiten, doen we excursies met de boswachter en schaapherder en is Wijze Wieger een leuke (natuur-) wijsneus voor kinderen. We zorgen ervoor dat de dingen die we doen; de gebouwen die we bouwen en de natuur op en om de Lemeler Esch passen bij het landschap. We gebruiken de Green Key als instrument om duurzaam te ondernemen en het Gouden certificaat is een mooi bewijs dat we goed op weg zijn.

Facillities

Wij bieden 200 ruime kampeerplaatsen van minimaal 100 m2, variërend van basisplaatsen, comfortplaatsen en plaatsen met privé sanitair. Er is keuze uit rustige bosplekjes of plaatsen op een veldje. Daarnaast is er een speciaal veld voor alleen tenten en vouwwagens. Wilt u graag op onze camping verblijven, maar wilt u wel wat meer comfort? Dan kunt u kiezen uit diverse accommodaties waaronder een luxe bungalow, een Trek-In, een boslodge, trekkershuisjes, Coco Sweet, safaritenten, een chalet of de bosvilla. Voor kinderen is er veel te doen op de camping. Er is een speelbos, een speelvijver, een hooiberg met speeltrekker en een kindertheater. Ook is er een verwarmd buitenzwembad dat geopend is in het kampeerseizoen. In Het Boscafé kunt u terecht voor een kop koffie met huisgemaakte taart, pannenkoeken of - in het kampeerseizoen - een avondmaaltijd. Er is ook een serre waar u heerlijk een boek kunt lezen en bij slecht weer kunnen kinderen hier spelletjes spelen. Op de camping kunt u ook fietsen huren, waardoor u de ruimere omgeving kunt ontdekken.

Surroundings and activities

De camping ligt aan de voet van de Lemelerberg en met een paar passen staat u midden op de heide. De Lemeler Esch is een startpunt voor wandelaars. De wandelknooppunten brengen u langs de mooiste plekjes. Voor zowel de recreatieve fietsers als mountainbikers valt er genoeg te beleven en te ontdekken in de omgeving. Er zijn verschillende fietsroutes in de omgeving van de camping en bij de receptie hebben wij er verschillende voor u klaar liggen. De omgeving van de camping is rijk aan kunst en historie. Bezoek een van de vele kastelen en landgoederen of maak kennis met de streekcultuur en ontdek het landleven. Bezoek landgoed Vilsteren, geniet van een kop koffie onder de perenbomen op de boerderij, terwijl de kinderen genieten van zelfgemaakt ijs. Er is ook volop moderne kunst te vinden in het Vechtdal met de verschillende beeldentuinen en Museum de Fundatie in Zwolle. Kom genieten en ontdekken bij Natuurcamping de Lemeler Esch!

General information

Opening times accommodationyear roundOpening times campsite13-04 t/m 25-10ReservationNecessary during whole year

Languages spoken

Dutch, English, German

Selfcatering housingunit

Number of holiday units3Please bring your own bed linenPlease bring your own sleeping bagPlease bring your own towelsPrice smallest unit per week€ 518 (€ 74 per dag)

Normal camping

Accommodation for rent (such as a cabin, tent, yurt, gypsy wagon, trailer or caravan) etc.Total number of pitches200Number of tent pitches192Price tent per night€ 34,95 (inclusief 2 personen)Costs for use electricity per day€ 0,45 per kWCaravan rental price per week€ 725Tent rental price per week€ 945Prices cabin or bungalow per week€ 985Price carparking€ gratis

Food

Own restaurant/canteenFood-shop within accommodationMeals availableDistance to supermarket2 km Distance to ecological food store18 km (Herenstraat 8, Raalte)

Facilities

Wifi

Campfire/barbecue

Bicycles for rent

Sauna/Turkish bath

Open-air swimming pool

Guided excursions in the surroundings

Detailed information on the environment

Facilities and activities in the surroundings (< 15 km)

Marked cycle routes

Bicycles for rent

Marked trails

Guided nature tours

Horseriding

Open-air swimming pool

Indoor swimming pool

Tennis court

Children

Playground

Open air children's pool

Indoor playroom

Games

Highchair

Cot

Special target groups

(Partially) wheelchair accessible (ramp, doorsteps, stairlift, elevator, etc.)

Facilities for wheelchair users (toilet, shower, bathroom, kitchen, etc.)

not allowed to smoke in the rooms

Pets are not allowed

Landscape characteristics

Forest and/or moorland, mixed agricultural

Predominantly agricultural

Route description

Nearest cityZwolle (29 km), Deventer (38 km), Almelo (30 km)Nearest villageLemele (1 km)