1. Netherlands
  2. Drenthe
  3. Uffelte (Westerveld)
  4. Natuurkampeerterrein de Groene Hen
Small map
image

Natuurkampeerterrein de Groene Hen

Location and atmosphere

Centraal gelegen tussen de Nationale Parken Dwingelderveld, Drents-Friese Woud en de Weerribben vindt u Natuurkampeerterrein de Groene Hen. In deze bosrijke omgeving met prachtige heidevelden, zandverstuivingen en vennen kan het nog echt stil zijn. De eigenaren streven een duurzaam beheer na met 100% groene energie, een pelletkachel en zonnecellen, afvalscheiding en andere maatregelen. Ook de speeltuin is ingericht met duurzame materialen.

Facillities

Het natuurterrein heeft 20 ruime kampeerplaatsen met water- en afvoerpunten en stroomaansluitingen. Het sanitair heeft alle benodigde voorzieningen, douchen is gratis maar u wordt verzocht zuinig met water om te gaan. Centraal op het terrein is een overkapping gemaakt van robinia-hout en tweedehands tentdoek. Hier kunnen gasten gezellig samen zitten. Voor boodschapjes is een gratis fiets beschikbaar en voor langere tochten zijn er fietsen te huur. Ook is er een E-bike oplaadpunt. Er is geen wifi, maar televisie kijken en internetten kan in de huiskamer, de omgebouwde voormalige kippenschuur. Hier zorgt de houtkachel voor sfeer en de boekenhoek nodigt uit om te lezen. Een spelletje biljart of darts is ook mogelijk. Verblijft u op het natuurterrein dan kunt u ook gebruik maken van de faciliteiten voor kinderen van het aangrenzende kampeerterrein De Blauwe Haan.

Surroundings and activities

De Groene Hen ligt midden in de bossen en u kunt hier volop fietsen en wandelen, onder andere langs de hunebedden of de Uffelter schaapskooi. Op een kwartier wandelen van de camping ligt een prachtig ven, het Brandeveen. In het Nationaal Park de Weerribben kunt u diverse boottochtjes maken. Diever (10 km) is bekend om het Shakespearetheater en in Vledder (17 km) en Frederiksoord en Wilhelminaoord (15 km) vindt u musea. In de omgeving worden ook geregeld boerenmarkten en braderieën georganiseerd.

General information

Opening times campsiteapr. t/m okt.

Languages spoken

German, Dutch, English

Nature camping

Total number of pitches20Number of tent pitches20prices per person€ 4,50Price tent per night€ 10.00Costs for use electricity per day€ 3.00

Food

Own restaurant/canteenDistance to supermarket5 kmDistance to restaurants2.5 km

Facilities

Bicycles for rent

Facilities and activities in the surroundings (< 15 km)

Bicycles for rent

Marked trails

Horseriding

Open-air swimming pool

Children

Playground

Special target groups

Pets allowed

Landscape characteristics

Height above sea level (in meters)7

Route description

Nearest cityMeppelNearest villageHavelte