1. Netherlands
  2. Drenthe
  3. Ansen (De Wolden)
  4. d’Olde Kamp
image

d’Olde Kamp

Location and atmosphere

U bent hier aan de rand van het Nationaal Park Dwingelderveld, het grootste natte heidegebied van West-Europa. Vanaf de camping met de unieke plaggenhutten, waarin tot begin 1900 de veenarbeider met z'n gezin en een enkel stuks vee woonde, fietst of wandelt u direct het bos in. Kunt u goed tegen stilte en duisternis? Dan is dit de ware beleving!

Facillities

Kamperen kan op het veld of op een privéplaats van 100-130 m2 omgeven door een groensingel. Midden op het terrein is een geitenweide, waar soms ook de twee ezels van de familie vertoeven. Naast de geitenweide en het toiletgebouw zijn enkele speeltoestellen. Er zijn zes plaggenhutten te huur, volledig ingericht voor vier personen met bedstee en open haard. Het boerenbontservies, de blauwgewolkte pannen en de olielamp dragen aan een sfeervol verblijf bij. Als aanpassing aan de moderne tijd is er wel een douche en toilet, vloerverwarming, een houtkachel of open haard, een keuken en buiten kunt u heerlijk zitten en de vuurkorf ontsteken. Ook zijn er twee comfortabele vakantiehuizen te huur die in het bos liggen. De Berk is geschikt voor zes personen en ligt aan een klein paadje waarop u zo de Anserdennen in wandelt. Dit huis is voorzien van een woonkamer met houtkachel, televisie en video, een keuken met vaatwasser en drie slaapkamers. In vakantiehuis De Anserden kunt u met vier personen verblijven. Die is gelegen aan een goed begaanbaar zandpad.

Surroundings and activities

Vanaf het terrein kunt u uren wandelen over het Dwingelderveld waar zeldzame soorten als jeneverbes, orchideeën en zonnedauw voorkomen. Zeldzame dieren zijn veenvlinders en enkele slangensoorten. Een ontmoeting met een schaapskudde is niet uitgesloten en er grazen ook koeien en hooglanders. U vindt ook snel aansluiting op het uitgestrekte fietspadennet van Drenthe. Routes zijn op de camping verkrijgbaar. U kunt fietsen huren en ook paardrijden is mogelijk. Zeilen en surfen kan bij Giethoorn (20 km).

General information

Opening times accommodationyear roundOpening times campsiteyear roundReservationNecessary during whole year

Languages spoken

German, Dutch, English

Selfcatering housingunit

Number of persons32Number of holiday units8Please bring your own bed linenPlease bring your own towelsPrice smallest unit per week€ v.a. 197,50 per unitPrice largest unit per week€ 450-580 per unit

Normal camping

Total number of pitches40prices per person€ 3Price tent per night€ 10,50Price caravan/camper per night€ 10,50Costs for use electricity per day€ 2,50Prices cabin or bungalow per week€ 197,50

Food

Distance to supermarket3 kmDistance to restaurants0.6 km

Facilities

Campfire/barbecue

Bicycles for rent

Participation in daily farm-activities possible

Facilities and activities in the surroundings (< 15 km)

Bicycles for rent

Marked trails

Guided nature tours

Horseriding

Open-air swimming pool

Indoor swimming pool

Tennis court

Children

Small live stock for children

Playground

Highchair

Cot

Special target groups

(Partially) wheelchair accessible (ramp, doorsteps, stairlift, elevator, etc.)

not allowed to smoke in the rooms

Pets allowed

Landscape characteristics

Height above sea level (in meters)8

Route description

Nearest cityMeppelNearest villageAnsen