1. Netherlands
  2. Drenthe
  3. Sleen (Coevorden)
  4. Minicamping Pieterom
image

Minicamping Pieterom

Location and atmosphere

Camping Pieterom ligt op een steenworp afstand van Sleen in de gemeente Coevorden in Zuidoost-Drenthe. Het wordt één van de meest authentieke brinkdorpen genoemd met de hoogste kerktoren van Drenthe, een schitterend, voormalig gemeentehuis, een prachtige molen, maar ook een goede supermarkt en een heerlijke warme bakker. Camping Pieterom was ooit een landbouwbedrijf. De oude boerderij is verbouwd tot boerderijwoning, de wagenschuur is omgetoverd tot een eersteklas sanitaire ruimte en de dierenschuur is een recreatieruimte geworden. Het dak van de recreatieruimte ligt vol met zonnepanelen. Centraal staat de natuurruigte: allerlei bloemen en kruiden krijgen hier volop kans om te bloeien en dat trekt weer andere natuur aan. De camping is prachtig groen aangelegd met verrassende doorkijkjes en uitzichten. Allerlei vogels hebben de camping als hun thuisbasis en verwelkomen u graag met hun gezang.

Facillities

Camping Pieterom is een grotere minicamping met 25 plaatsen voor caravans of campers en een tentenveld. Er zijn geen jaarplaatsen. Bij voldoende deelname, wordt er met de kinderen op de camping een keer in de week broodjes of pannenkoeken gebakken op de vuurplaats. Kinderen kunnen ook helpen met de verzorging van de dieren die op Pieterom rondscharrelen. Achter in de boerderijwoning is een comfortabel vier-persoons appartement ingericht dat van alle gemakken is voorzien. Het heeft een eigen opgang en een terras waar u heerlijk van de zon kunt genieten. Zeer geschikt voor wandelaars zijn de twee verwarmde Pieterwagens met twee comfortabele bedden (met beddengoed), keukenblok met 2-pits kookplaat en een terras.

Surroundings and activities

In de omgeving kunt u prachtig wandelen. Zowel het Pieterpad als het Drenthepad lopen door Sleen. Zoekt u verkoeling, dan kan dat in boswachterij Sleenerzand bij zwemplas Kibbelkoele, aan de weg van Schoonoord naar Sleen. In het Ellertsveld bevindt zich hunebed D49: de Papeloze Kerk. De naam Papeloze Kerk verwijst naar de hagenpreken die hier in de 16e eeuw, tijdens de vervolging van de protestanten, werden gehouden zonder dat er een katholieke priester, een paap, bij aanwezig was. Het Ellertsveld dankt zijn naam aan één van de reuzen uit de sage over Ellert en Brammert. Rond deze twee roemruchte personages is in Schoonoord een charmant openluchtmuseum opgezet, waar oude woonvormen zoals de plaggenhut en demonstraties van oude ambachten te bezichtigen zijn.

General information

Opening times accommodation01-04 t/m 31-10ReservationNecessary during high season

Languages spoken

German, Dutch, English

Lodging

Selfcatering housingunit

Number of persons8Number of holiday units3Please bring your own towelsPrice smallest unit per week€ 200 per unitPrice largest unit per week€ 395 per unit

Farm camping

Accommodation for rent (such as a cabin, tent, yurt, gypsy wagon, trailer or caravan) etc.Total number of pitches25Number of tent pitches3prices per person€ 2,50Price tent per night€ 6Price caravan/camper per night€ 10Costs for use electricity per day€ 3Caravan rental price per week€ 290Prices cabin or bungalow per week€ 200

Food

Distance to supermarket0.4 kmDistance to restaurants0.4 km

Facilities

Campfire/barbecue

Bicycles for rent

Horseriding

Facilities and activities in the surroundings (< 15 km)

Bicycles for rent

Marked trails

Horseriding

Open-air swimming pool

Indoor swimming pool

Tennis court

Children

Small live stock for children

Playground

Highchair

Cot

Special target groups

smoking restricted or prohibited

Pets allowed if agreed upon

Landscape characteristics

Height above sea level (in meters)16

Route description

Nearest cityEmmen (10 km) en Coevorden (15 km)Nearest villageSleen (0,2 km)