1. Netherlands
  2. Overijssel
  3. Den Ham (Twenterand)
  4. Vakantieverblijf de Horst
image

Vakantieverblijf de Horst

Location and atmosphere

De Horst is een kleinschalig familiebedrijf, opgericht door onze vader, die als rietdekker eind jaren 60 een stuk grond met een vervallen boerderij kocht en daar met de materialen van die oude boerderij de eerste huisjes bouwde. Alle huisjes zijn verschillend en hebben een flinke dosis historische uitstraling. Bij de bouw is hergebruik van oude materialen als bakstenen, dakpannen, gebinten en riet steeds uitgangspunt. Zo is het laatst gebouwde de Schure een herbouw van een schuur die zo’n zes kilometer hiervandaan moest wijken en op de nominatie stond verzaagd te worden tot brandhout. De schuur hebben we ter plekke afgebroken, in onderdelen vervoerd en op De Horst weer opgebouwd, inclusief de oude gebint- en kapconstructie daterend uit 1630. Van het begin af heeft De Horst geen riolering gehad, zodat we gewend zijn aan het gebruik van milieuvriendelijke reinigingsmiddelen. In de huisjes zelf zijn we bezig isolatie te optimaliseren, lampen zijn vervangen door spaarlampen en de toiletten zijn voorzien van waterbesparende spoelbakken. Op het terrein proberen we een milieu te creëren en te handhaven zodat klein wild en een grote diversiteit aan vogels zich kunnen handhaven.

Facillities

Vrijstaande huisjes in een cirkel rond een groot grasveld met in het midden wat speeltoestellen en het gezamenlijke washok. De huisjes zijn geschikt voor twee tot groepen van 11 personen. Alle huisjes zijn verschillend en met authentieke en historische materialen gebouwd. De huisjes voor twee en vier personen verhuren we ook per nacht op basis van bed & breakfast.

Surroundings and activities

De Twentse Reggestreek is een natuurrijk gebied met een ruime keuze aan fiets- en wandelroutes. Ook zijn er verschillende routes voor mountainbikers, ruiters en om te kanoën (2,5 km). De Horst ligt in de buurt van toeristische plaatsen als Hellendoorn met avonturenpark (10 km) en Ommen (11 km). Er zijn verscheidene musea. Den Ham heeft meerdere bierbrouwerijen (3 km) en een wijnmakerij met proeverij (2 km). Er is op De Horst uitgebreide informatie voorhanden over streekproducten en lokale horeca. Voor fietsers die zonder hun vehikel hier komen, hebben we met de lokale fietsenverhuurder gezorgd dat fietsen hier op uw verzoek klaarstaan.

General information

Opening times accommodationyear roundReservationNecessary during whole year

Languages spoken

Dutch, English

Lodging

Number of persons4Number of rooms2Price single room per night€ 60Price double room per night€ 70 per roomPrice includes breakfast

Selfcatering housingunit

Number of persons35Number of holiday units5Please bring your own bed linenPlease bring your own towelsPrice smallest unit per week€ 220 per unitPrice largest unit per week€ 470 per unit

Food

BreakfastDistance to supermarket2 kmDistance to restaurants2 km

Facilities and activities in the surroundings (< 15 km)

Marked cycle routes

Bicycles for rent

Marked trails

Guided nature tours

Horseriding

Boatrent

Open-air swimming pool

Indoor swimming pool

Health resort

Tennis court

Tours with electric boat

Children

Small live stock for children

Playground

Highchair

Cot

Special target groups

not allowed to smoke in the rooms

Pets allowed if agreed upon

Landscape characteristics

Height above sea level (in meters)8

Forest and/or moorland, mixed agricultural

Predominantly agricultural

Stream, river, canal

Route description

Nearest cityAlmelo (18 km), Zwolle (66 km), Deventer (68 km)Nearest villageDen Ham (2 km), Ommen (15 km)