1. Netherlands
  2. Overijssel
  3. Buurse (Haaksbergen)
  4. Natuurvriendenhuis den Broam
Small map
image

Natuurvriendenhuis den Broam

Location and atmosphere

Diep in het Twentse land, aan de Buurserbeek ligt het kleine en aantrekkelijke Natuurvriendenhuis den Broam. Het ligt midden in een bos op een eigen natuurterrein. Natuurvriendenhuizen van het Nivon worden volledig bemenst door vrijwilligers.

Facillities

Het intieme huis heeft 32 bedden, verdeeld over 13 kamers. Er zijn kamers voor twee, drie en vier personen. Alle slaapkamers liggen op de bovenverdiepingen. Beneden is een grote en een kleine zaal en een serre. Er is een terras en er zijn zitgelegenheden onder de bomen. Naast het huis is plaats voor vijf trekkerstentjes. De kampeerders maken gebruik van het sanitair in het huis. Voor de kinderen is er een speel-o-theek en een speeltuintje. Er zijn enkele fietsen op de accommodatie te huur en er zijn oplaadpunten voor elektrische fietsen. Ook is er draadloos internet. Kinderen betalen een aangepast tarief. Het is ook mogelijk om de hele accommodatie te huren. Het Natuurvriendenhuis is het hele jaar geopend, maar niet alle ruimten zijn het hele jaar toegankelijk. Raadpleeg de website.

Surroundings and activities

In het grensgebied tussen Duitsland en Nederland leeft de historie. Al eeuwen markeren eiken de oude lijnen langs veengebieden en zandvlaktes. Op de fiets zijn mooie tochten te maken langs verspreid liggende boerenhoeves, zouttorens en watermolens. Bad Bentheim, een oud kuuroord en de bisschopsstad Münster liggen net over de grens. Die grens was goed voor de natuur. Anders was het unieke Witteveen allang verdwenen. Aan de Duitse kant liggen nog meer hoogvenen. Ontdek de natuur langs het Noaberpad en het Trekvogelpad. Recreatiebad de Wilder in Haaksbergen (5,5 km) is een subtropisch zwembad. In Hengelo (10 km) zit het museum voor techniek Heim. Kinderen kunnen er van alles uitproberen in het doe-lokaal. In Recreatiepark de Waarbeek is een grote nostalgische speeltuin. Museum Jannink in Enschede (7 km) vertelt over het leven in Twente. In Jannink Junior kunnen kinderen met tal van spullen spelen, dingen ontdekken en zich verkleden.

General information

Opening times accommodationyear roundReservationNecessary during whole year

Lodging

Number of persons32Number of rooms13Price double room per night€ 47,20 per room

Group accommodation

Number of persons32Number of rooms13Prices on request

Nature camping

Caravan/campers not allowed1Total number of pitches5Number of tent pitches5Prices on request

Food

Breakfast€ 5Distance to supermarket2 km

Facilities

Campfire/barbecue

Bicycles for rent

Facilities and activities in the surroundings (< 15 km)

Marked trails

Boatrent

Indoor swimming pool

Special target groups

not allowed to smoke in the rooms

Pets allowed if agreed upon

Landscape characteristics

Height above sea level (in meters)40

Route description

Nearest cityHaaksbergenNearest villageBuurse