1. Netherlands
  2. Gelderland
  3. Hoenderloo (Ede)
  4. Het Nationale Park De Hoge Veluwe
Small map
image

Het Nationale Park De Hoge Veluwe

Location and atmosphere

In Het Nationale Park De Hoge Veluwe ligt een prachtig kampeerterrein voor de ware natuurliefhebber, vlakbij de ingang bij Hoenderloo. De natuurcamping bestaat uit een autovrij tentenveld en drie terreinen voor caravans en campers. Deze rustige, kleinschalige camping biedt u de enige mogelijkheid om langer in het Park te verblijven dan één dag.

Facillities

Alle caravanplaatsen zijn voorzien van elektriciteitsaansluiting. Er is een modern toiletgebouw met wasgelegenheid en warme douches (€ 0,50/4 min.). Er is ook een wisselautomaat. Voor de kinderen is er een speeltuintje en een speelweide. Honden zijn toegestaan mits aangelijnd. Van tevoren reserveren is niet mogelijk, maar buiten de drukke weekends zoals Pasen en Pinksteren is er doorgaans voldoende plaats. U kunt bij de portier van ingang Hoenderloo informeren over de bezetting van de camping. Kinderen van 6 tot 13 jaar krijgen 50% korting. Kinderen van 0 t/m 5 jaar mogen gratis het terrein op. Op de dag van vertrek bent u geen entree voor het Park verschuldigd, maar u moet wel kunnen aantonen dat u de voorgaande nacht(-en) op de camping heeft verbleven.

Surroundings and activities

Park De Hoge Veluwe is het grootste, actief beheerde natuurgebied in particulier bezit in Nederland. Het bestaat uit 5400 hectare bos, heide, ven en stuifzand. Er is een grote diversiteit aan plant- en diersoorten en het park is het onderkomen van enkele zeer zeldzame planten- en diersoorten van de Rode Lijst. Samen met Jachthuis Sint Hubertus, een ontwerp van de architect Berlage, het Bezoekerscentrum en Museonder, die u vertellen over de natuur van het park en het leven onder de grond, het Kröller-Müller Museum met een unieke en prachtige collectie van moderne en hedendaagse kunst en de Beeldentuin, is het park een internationaal befaamde combinatie van natuur, kunst en architectuur. 1800 witte fietsen staan bij de ingangen, in het centrum van het Park, bij het Kröller-Müller Museum en het Jachthuis Sint Hubertus gratis tot uw beschikking om het park op de pedalen te gaan ontdekken.

Special remarks

Reservering voor deze camping is niet mogelijk.

General information

Opening times campsite01-04 t/m 31-10ReservationNot possible or not necessary, but desirable

Languages spoken

German, Dutch, English

Nature camping

Total number of pitches93Number of tent pitches48prices per person€ 11,30 (geeft toegang tot het Nationaal Park met camping)Price per child (<12)€ 4-4,50 (per kind in de leeftijd tussen 6-13 jaar)Price tent per night€ 8 (per persoon per tent)Price caravan/camper per night€ 9 (per persoon per caravan/camper)Costs for use electricity per day€ 3Price carparking€ 4=8

Food

Own restaurant/canteenSales of own produceBreakfastLunchDinnerDistance to supermarket4 kmDistance to restaurants3 km

Facilities

Bicycles for rent

Horseriding

Guided excursions in the surroundings

Tours of the farm

Workshops and courses

Facilities and activities in the surroundings (< 15 km)

Marked cycle routes

Bicycles for rent

Marked trails

Guided nature tours

Horseriding

Tilt car tours, sleigh rides, dog sledding tours etc.

Children

Playground

Special target groups

(Partially) wheelchair accessible (ramp, doorsteps, stairlift, elevator, etc.)

Facilities for wheelchair users (toilet, shower, bathroom, kitchen, etc.)

Pets allowed

Landscape characteristics

Height above sea level (in meters)44

Hilly scenery

Puddle, fen, lake

Route description

Nearest cityApeldoorn (18 km), Arnhem (8 km)Nearest villageHoenderloo (<1 km), Otterlo (<1 km), Schaarsbergen (<1 km) gerekend vanaf de ingangen van het park