1. Netherlands
  2. Gelderland
  3. Henxel (Winterswijk)
  4. Camping en Vakantiehuis Lutje Kössink
Small map
image

Camping en Vakantiehuis Lutje Kössink

Location and atmosphere

Lutje Kössink ligt in het landelijke en bosrijke gebied van het buurtschap Henxel, bij Winterswijk. Er zijn ontelbaar veel mogelijkheden om uw vakantie hier door te brengen. De camping is bij uitstek geschikt voor rust- en natuurliefhebbers. Op verzoek maakt de eigenaar met u een wandeltocht door natuurgebieden waar u als bezoeker niet kunt komen. U krijgt dan uitgebreid uitleg over het ontstaan en de geschiedenis van het Winterswijkse landschap.

Facillities

Het groepsverblijf is gevestigd in een honderd jaar oude herenboerderij met een schitterend en authentiek Jugendstil-interieur. Het is een gezellige accommodatie, die door het intieme karakter van het gebouw zeer geschikt is voor familiereünies of vriendengroepen. U kunt met de hele groep aan één tafel uw maaltijd gebruiken in de stijlvolle boerenkeuken. Vanuit de kamer en suite hebt u een fraai uitzicht over een grote privé-tuin. Het is geschikt voor maximaal 20 personen. Er zijn negen slaapkamers en vier badkamers. Voor prijzen: zie www.lutjekossink.nl. Het kampeerterrein is omzoomd met 21 soorten bomen en struiken en het beschikt dan ook over zowel zonnige als schaduwrijke plekken. U mag volop rust verwachten. De eigenaar richt zich op kampeerders die houden van kleinschalig kamperen midden in de natuur. Mensen die rust, ruimte en privacy in een prettige en landelijke omgeving weten te waarderen.

Surroundings and activities

Het uitgestrekte buitengebied van Winterswijk is één van de fraaiste in Nederland. In de omgeving vindt u statige Scholtenboerderijen, weilanden en natuurgebieden. De vele beken, houtwallen en bosschages maken het landschap nog afwisselender. De Steengroeven, die zich dicht in de buurt van de camping bevinden, zijn 30 meter diepe schachten waarvan de wanden loodrecht oprijzen en die welhaast buitenlands aandoen. De diverse geologische lagen zijn goed zichtbaar en gunnen u een blik op een honderden miljoenen jaren oud verleden. Winterswijk heeft een gezellige oude kern met winkels, restaurants, cafeetjes en enkele musea. De Duitse grens ligt op 3,5 kilometer afstand.

General information

Opening times accommodationyear roundOpening times campsite14-04 t/m 31-10ReservationNecessary during high season

Languages spoken

German, Dutch, English

Group accommodation

Number of persons22Number of rooms9Prices on request

Farm camping

Total number of pitches25Number of tent pitches25Price tent per night€ 20 (inclusief 2 personen)Price caravan/camper per night€ 20 (inclusief 2 personen)Costs for use electricity per day€ 3

Food

Distance to supermarket4 km Distance to ecological food store5, Ekoplaza Winterswijk, Roelvinkstraat 33Distance to restaurants4 km

Facilities

Bicycles for rent

Guided excursions in the surroundings

Facilities and activities in the surroundings (< 15 km)

Bicycles for rent

Marked trails

Guided nature tours

Windsurfing

Open-air swimming pool

Indoor swimming pool

Children

Highchair

Cot

Special target groups

not allowed to smoke in the rooms

Pets allowed if agreed upon

Landscape characteristics

Height above sea level (in meters)13

Forest and/or moorland, mixed agricultural

Predominantly agricultural

Farm production

A part-time farm

Pastural agriculture, Forestry

Route description

Nearest cityEnschedeNearest villageWinterswijk