1. Netherlands
  2. Gelderland
  3. Sinderen (Oude IJsselstreek)
  4. NatuurlijkBUITEN
image

NatuurlijkBUITEN

Location and atmosphere

Bed & Breakfast NatuurlijkBUITEN ligt in de Achterhoek en is omringd door twee hectare landschaps- en natuurtuin met inheemse bloemen en planten, vogels, vlinders en andere dieren. Anna en Aart hebben deze tuin aangelegd op wat eerst een weiland was. U bent er welkom om te genieten van de bloemenpracht en de geuren. Er is een grote, kraakheldere vijver met daaraan grenzend een terras waar u kunt genieten van iets lekkers uit de keuken van de theeschenkerij. Anna heeft 25 jaar bij Vogelbescherming Nederland gewerkt en is, net als Aart, bioloog en ze zijn ook jarenlang reisleiders geweest. De boerderij is milieuvriendelijk verbouwd en er is een speciaal systeem aangelegd waardoor ook mensen met een stofallergie hier goed terecht kunnen.

Facillities

De bed & breakfast heeft vier tweepersoonskamers met twee enkele bedsteden of met een bedstee voor twee personen. Twee kamers hebben een eigen douche en toilet, de twee andere hebben een wastafel op de kamer en een douche en toilet op de gang. Voor een kijkje in de kamers en de prijzen kunt u kijken op http://www.benbnatuurlijkbuiten.nl/bed-en-breakfast/7/kamers. ’s Avonds kunt u bij het kampvuur of op de sfeervolle Daele voor de houtkachel nagenieten van de dag. 's Ochtends wacht u een heerlijk ontbijt met kakelverse eitjes van de eigen kippen, zelfgemaakte jam van biologische vruchten en verschillende streekproducten zoals speltbrood. Er worden boeiende natuurworkshops en cursussen aangeboden en groepen kunnen op afspraak een rondleiding door de tuinen krijgen. In de zomer zijn er wekelijks rondleidingen door de natuurtuin.

Surroundings and activities

Het coulisselandschap kenmerkt zich door een afwisseling van bos, akkers, weiden, essen, veen, houtwallen en hagen. Er zijn diverse, vrij toegankelijke natuurgebieden, zoals het Amersbos, het Notarisbos en het Geldersch Meddos Veen op zo’n 20 kilometer van Sinderen. Bij Gendringen ligt het recreatiegebied Engbergen met bos, uitgestrekte weilanden en rustgevende riviertjes. Hier bevindt zich ook een restaurant met speeltuin en in het openluchttheater is geregeld een voorstelling (7 km). In het voorjaar organiseren wij een “Vroege vogelwandeling met ontbijt’ waarbij Anna Kemp mee gaat als gids en Aart Stans na afloop zorgt voor een heerlijk ontbijt voor de deelnemers. Fietsen zijn op de accommodatie te huur en fiets- en wandelroutes starten direct vanaf NatuurlijkBUITEN.

General information

Opening times accommodationyear roundReservationNecessary during whole year

Languages spoken

German, Dutch, English

Lodging

Number of persons8Number of rooms4Prices on request

Food

Sales of own produceBreakfastDistance to supermarket4 kmDistance to restaurants3 km

Facilities

Campfire/barbecue

Bicycles for rent

Facilities for playing outside

Guided excursions in the surroundings

Tours of the farm

Participation in daily farm-activities possible

Workshops and courses

Detailed information on the environment

Facilities and activities in the surroundings (< 15 km)

Marked cycle routes

Bicycles for rent

Marked trails

Guided nature tours

Horseriding

Open-air swimming pool

Indoor swimming pool

Tennis court

Special target groups

not allowed to smoke in the rooms

Pets are not allowed

Landscape characteristics

Forest and/or moorland, mixed agricultural

Predominantly agricultural

Route description

Nearest cityTerborg (3 km)Nearest villageSilvolde