1. Netherlands
  2. Gelderland
  3. Azewijn (Montferland)
  4. Avitera Wijngoed, Camping de Hartjens
image

Avitera Wijngoed, Camping de Hartjens

Location and atmosphere

Huub en Ans Baars zijn in 2000 begonnen met deze gemoedelijk minicamping de Hartjens in Azewijn. Hun wens is de gasten te laten genieten van het coulisselandschap van het Montferland en van alle goede dingen van het leven. Naast de camping ligt de wijngaard Gulden Akker van wijngoed Avitera. Daar worden op biologische wijze druiven verbouwd die vervolgens in de eigen wijnmakerij worden verwerkt tot lekkere wijnen. Bij Avitera wordt vooral gebruik gemaakt van mechanische en teelttechnische handelingen om de plant gezond te houden. Er worden regelmatig wijnproeverijen georganiseerd waarbij Huub het proces van wijn maken en proeven op een boeiende wijze vertelt.

Facillities

De ruime staanplaatsen zijn voorzien van zes ampère elektra en bieden een mooie uitzicht. Het sanitair is verwarmd en heeft een aparte gezinsdouche en babyruimte. In de gezellige binnenruimte Uutblaoshuuske treft u een zithoek, kabeltelevisie, een leeshoek, foldermateriaal en spelletjes voor jong en oud. Behalve de gratis wifi-verbinding staat er ook een PC gratis ter beschikking voor korte surfacties. Tegen een geringe vergoeding kunt u gebruik maken van een wasmachine, een wasdroger, een koelkast en een diepvries voor koelelementen. Tenslotte is er een oplaadpunt voor elektrische fietsen en een reinigingshoek voor mountainbikes. Campers zijn op de vier speciale camperplekken het hele jaar welkom. In de herfst vindt de druivenoogst plaats en u bent welkom om een handje te helpen: uitgebreidere informaties vindt u op www.avitera.nl.

Surroundings and activities

In de regio kunt u prima fietsen, wandelen, mountainbiken, nordic walken en skeeleren naar diverse bestemmingen zoals kastelen, molens, speelparken, restaurants, gezellige stadjes en de Rijnpromenade. Enkele geliefde routes zijn: het Noaberpad, de Smokkelroute, een bewegwijzerde fietsroute door het grensgebied, het Fietserpad, de fietstegenhanger van het Pieterpad, de mountainbikeroute Montferland, de Azewijnse Broek, het Carpetera-pad en de onlangs geopende Toppenroute. Er zijn ook regelmatig allerlei evenementen en festiviteiten in de omgeving.

General information

Opening times campsite15-03 t/m 01-11

Languages spoken

German, Dutch, English

Farm camping

Total number of pitches25Number of tent pitches25Prices on request

Food

Sales of own produceDistance to supermarket3 kmDistance to restaurants2 km

Facilities

Tours of the farm

Participation in daily farm-activities possible

Workshops and courses

Facilities and activities in the surroundings (< 15 km)

Bicycles for rent

Marked trails

Guided nature tours

Horseriding

Windsurfing

Open-air swimming pool

Indoor swimming pool

Health resort

Tennis court

Children

Small live stock for children

Playground

Special target groups

Pets allowed if agreed upon

Landscape characteristics

Height above sea level (in meters)13

Farm production

A full-time farm

Viticulture and/or olive cultivation

Route description

Nearest city's-Heerenberg (3,5 km)Nearest villageAzewijn (0,5 km)