1. Netherlands
  2. Gelderland
  3. Bennekom (Ede)
  4. Natuurvriendenhuis de Bosbeek
image

Natuurvriendenhuis de Bosbeek

Location and atmosphere

In de bossen van de zuidelijke Veluwezoom ligt het Natuurvriendenhuis de Bosbeek. Het huis ligt op een ruim natuurterrein en heeft een eigen natuurmuseum Tute Natura, ofwel alles over de natuur in Esperanto. De tentoonstellingen wisselen voortdurend, maar gaan steeds over mens en natuur. Museum en natuurvriendenhuis liggen aan de Veluwerand in het stroomgebied van de Renkumse Beek, de Molenbeek en de Bosbeek. De Bosbeek is het grootste natuurvriendenhuis in Nederland.

Facillities

Het huis biedt in totaal 101 slaapplaatsen verspreid over 48 kamers. Het heeft daarnaast drie groepsruimten, een speel- en expressieruimte en een bibliotheek. Het huis is rolstoelvriendelijk en heeft goede voorzieningen. Twee keukens zorgen voor een flexibele indeling, zodat groepen en individuele gasten het huis naast elkaar kunnen gebruiken. Het natuurmuseum Tute Natura is op zondag en woensdag geopend. Naast het huis ligt een trekkersveldje voor vijf tenten en op ruime afstand een huisje De Karbonkel voor vier à vijf personen. Voor de kleintjes is er een peuterhoek, voor de groten zijn er speelvelden. In het huis liggen routebeschrijvingen voor korte - en dagtochten voor u klaar.

Surroundings and activities

Het huis ligt in het bos bij een beek, een springkop van de Renkumse Beek. In de omgeving vindt u boswachterij Oostereng, Landgoed Quadenoord, Ginkelse Heide en Planken Wambuis. U kunt wandelen over het Trekvogelpad of het Maarten van Rossumpad. Op fietsafstand liggen de Veluwse landschappen en met bossen begroeide stuwwallen met prachtige uitzichten over het rivierengebied. Op de accommodatie zijn enkele fietsen te huur. Een mooie tocht voert langs de uiterwaarden en de Blauwe Kamer via een pontje over de Rijn naar de fruittuinen van de Betuwe. Een gebied met een rijke historie en veel archeologische monumenten.

General information

Opening times accommodationyear round

Lodging

Number of persons101Number of rooms48Price double room per night€ 52,60 per room

Selfcatering housingunit

Number of persons4Number of holiday units1Prices on request

Group accommodation

Number of persons101Number of rooms48Prices on request

Nature camping

Total number of pitches5Number of tent pitches5Prices on request

Food

Distance to supermarket4 km

Facilities

Bicycles for rent

Facilities and activities in the surroundings (< 15 km)

Marked trails

Indoor swimming pool

Children

Playground

Special target groups

(Partially) wheelchair accessible (ramp, doorsteps, stairlift, elevator, etc.)

Facilities for wheelchair users (toilet, shower, bathroom, kitchen, etc.)

not allowed to smoke in the rooms

Pets allowed if agreed upon

Landscape characteristics

Height above sea level (in meters)28

Route description

Nearest cityEde-WageningenNearest villageBennekom, Renkum, Wolfheze