1. Montenegro
  2. Herceg Novi
  3. Camp Full Monte
image

Camp Full Monte

Location and atmosphere

Camping Full Monte ligt in een rustige, landelijke omgeving in de heuvels dichtbij de zuidwestelijke Kroatische grens en op slechts 20 minuten rijden van de dichtstbijzijnde winkels, stranden en steden. Onze off-grid camping is een ideale plek om te ontspannen in de natuur. De kleinschaligheid zorgt voor een huiselijke, gezinsvriendelijke community-sfeer. Ons beleid voor kleding is optioneel. U kunt zo veel of zo weinig dragen als u wilt. Onze ingenieuze en milieuvriendelijke faciliteiten bieden de luxe van kamperen in de natuur zonder de ontberingen van het off-grid leven. Een zonnepaneelsysteem genereert elektriciteit. Een zonne-energie-sifonsysteem biedt bijna onbeperkt warm water voor de keuken en douchefaciliteiten. We verzamelen al ons water uit een nabijgelegen stroom en de bron van het dorp. Al het afvalwater wordt opnieuw gebruikt om onze biologische tuinen en gronden te irrigeren. We hebben state-of-the-art water- en geurloze composttoiletten. Verminderen, hergebruiken en recyclen is onze operationele mantra. We hebben een kleine biologische moestuin die we gebruiken om extra ingrediënten te bieden voor onze gastmaaltijden.

Facillities

U kunt uw eigen tent plaatsen of er een van ons huren. Onze huurtenten zijn modern, ruim en royaal ingericht met comfortabele matrassen, beddengoed, kussens en handdoeken. Het ontbijt is inbegrepen in de huurprijs van de tent. We hebben een volledig toegeruste, gemeenschappelijke keuken en een buitenlounge met banken. Er zijn hangmatten, ligstoelen, overdekte en open ruimtes om te eten en te socializen. Als er voldoende vraag is, kunnen we drie keer per week gemeenschappelijke lunches en avondmaaltijden verzorgen. We hebben een netwerk van vertrouwde partners die een breed scala aan tours, activiteiten en services bieden. Help uzelf in onze bibliotheek aan gidsen, kaarten en toeristische informatie of chat gewoon met ons tijdens het ontbijt over dingen om te doen en te zien.

Surroundings and activities

De prachtige baai van Kotor (Котор) ligt op minder dan 12 kilometer en er zijn spectaculaire uitzichten vanaf de heuvels en de San Giovanni-vesting. De oude, ommuurde stad Kotor (Unesco werelderfgoed) was ooit vier eeuwen lang een kolonie van Venetië en is bekend om zijn bouwstijl en kerken. Net als overigens Perast (Пераст), een historische, maritieme stad vol van legendes. U kunt een bezoek brengen aan de eilanden bij Perast, de kerk van Onze Lieve Vrouw van de Rotsen en de vestingtorens.Er zijn oude steden en dorpen rondom deze baai, waaronder de dichtstbijzijnde (15 km), de ooit ommuurde stad Herceg Novi (Херцег Нови) met zijn forten en vestingwerken, een mengelmoes aan bouwstijlen, kerken, musea, galerieën en een levendige uitgaanscultuur. Verderop in de baai bezoekt u de Illyrische nederzetting van Risan (Рисан). U kunt wandelen in het Orien-massief of een rondleiding maken door de olijfmolen op het Luštica-schiereiland (Луштица), het mausoleum van de beroemde Montenegrijnse dichter en filosoof Petar II Petrović-Njegoš (Петар II Петровић-Његош) bezoeken op de top van de berg Lovćen (Ловћен) in het gelijknamige natuurpark of de Dalmatische pelikanen bewonderen op het Skadar-meer (Скадарско језеро) op de grens met Albanië. Alle zijn haalbare dagtochten vanuit Camp Full Monte.

General information

Opening times campsite17-05 t/m 20-09ReservationNecessary during whole year

Languages spoken

English

Nature camping

Caravan/campers not allowedNumber of tent pitches20Only dry toilet/compost toiletprices per person€ 12Price caravan/camper per night€ niet toegestaanCosts for use electricity per day€ geenTent rental price per day€ 20-30 (1 tot 6 personen)Price carparking€ inclusief, niet toegestaan op kampeervelden

Food

Meals availableBreakfast€ 3Lunch€ 5Dinner€ 9Distance to supermarket8 kmDistance to restaurants5 km

Facilities

Campfire/barbecue

Bicycles for rent

Facilities for playing outside

Guided excursions in the surroundings

Tours of the farm

Participation in daily farm-activities possible

Detailed information on the environment

Facilities and activities in the surroundings (< 15 km)

Bicycles for rent

Marked trails

Guided nature tours

Horseriding

Boatrent

Tennis court

Children

Participation in daily farm-activities possible

Playground

Games

Special target groups

Working on the farm (in exchange for board and lodging) possible

Member of WWOOF (Willing Workers On Organic Farms)

Pets allowed if agreed upon

Landscape characteristics

Sea, beach, dunes, lagoon

Forest and/or moorland, mixed agricultural

Hilly scenery

Farm production

A part-time farm

Small, traditional and ecological farm

Horticulture

Route description

Nearest cityHerceg Novi (Херцег Нови, 8 km), Dubrovnik KRO (42 km)Nearest villagePrijevor (Пријевор), Sutorina (Суторина)